Son Dakika | Mustafa Çiftçi'den CHP Genel Merkezi operasyonu hakkında ilk açıklama

Son dakika... CHP Genel Merkezi'nin polis eliyle zorla boşaltıması hakkında İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'den ilk açıklama geldi.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Son Dakika | Mustafa Çiftçi'den CHP Genel Merkezi operasyonu hakkında ilk açıklama

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, polisin CHP Genel Merkezi'ni Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile zorla boşaltması hakkında ilk kez konuştu.

24 Mayıs Türk siyaset tarihine geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP'nin genel merkezine polis girdi. Talep Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Polis, CHP Lideri Özgür Özel yönetimini dışarı çıkarttı.

Halk TV'yi güvenilir kaynağınız olarak eklemek için tıklayın

Operasyondan dakikalar önce Özgür Özel'in kurmayları Mustafa Çiftçi ile görüşmüş, kesinleşmiş bir yargı kararı olmamasının yanı sıra mutlak butlan kararının tartışmalı olduğu dile getirilmişti.

İLK AÇIKLAMASI BU OLDU

Görüşmek bittikten dakikalar sonra da operasyon yapılmıştı.

NTV'nin haberine göre; Çiftçi, operasyon hakkında şunları ifade etti:

“CHP içindeki davalı tarafların birbirleriyle görüşme yaparak Genel Merkezi kendi iradeleriyle boşaltmaları; bu işlemi kendi aralarında suhuletle çözebilmeleri için zaman tanındı. Ancak CHP içindeki davalı ve davacı taraflar kendi aralarında anlaşmadılar ve mahkeme kararı, yine CHP yönetiminin talebiyle güvenlik birimlerimiz tarafından uygulanmak durumunda kalındı.

Devlet kurumlarını siyasî tartışmaların ve parti içi gerilimlerin parçası hâline getirmeye yönelik yaklaşımlar demokratik siyaset kültürünün tahrip edilmesi amacına matuftur.

Muhterem Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı makamına ve devletimizin anayasal kurumlarına yönelik tehdit, hakaret ve hedef gösterme girişimleri demokratik siyasetle ve hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Demokratik siyasetin doğasında eleştiri ve protesto hakkı bulunmaktadır ancak tehdit, hedef gösterme, provokasyon ve kamu düzenini riske atan söylem ve girişimler bu sınırı aşar ve demokratik siyaset zeminine zarar verir.”

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
CHP İçişleri Bakanı Mutlak butlan