Son Dakika | AHBAP soruşturmasında 5 isim ifadeye çağrıldı
Son dakika... AHBAP soruşturması kapsamında Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter ifade için çağrıldı. Tanık olarak ifade veren Ece Üner de ilk açıklamasını yaptı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AHBAP Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Halk TV Ana Haber Spikeri Ece Üner’in tanık sıfatıyla ifadesine başvuruldu.
Soruşturma kapsamında Ece Üner’in yanı sıra gazeteci Fatih Portakal, avukat Feyza Altun, şarkıcı Gökhan Özoğuz ve spiker Öykü Serter’in de ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Üner, Özoğuz ve Serter ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi’ne geldi.
ECE ÜNER'DEN AÇIKLAMA: TANIK SIFATI İLE İFADE VERDİM
İfade işlemlerinin ardından açıklama yapan Ece Üner, yayınlarında kullandığı ifadelerin herhangi bir art niyet taşımadığını yetkili makamlara aktardığını belirtti.
Üner’in açıklaması şöyle:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla bilgime başvuruldu. Olayın kamu vicdanı adına tüm boyutlarıyla aydınlatılmasında yargı süreçlerine duyduğum saygının gereği olarak, o dönem yaptığım yayınlarda kullandığım ifadenin hiçbir art niyet içermediğini toplumun birlik ve beraberliğine hizmet amacı taşıdığını samimi ve eksiksiz şekilde yetkili makamlara aktardım. Yine kamu vicdanı adına maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlamak amacıyla tüm soruları tam bir şeffaflık içerisinde yanıtladım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
NELER YAŞANDI?
AHBAP Derneği’ne yönelik soruşturma, deprem bağışlarının amacı dışında kullanıldığı ve bazı paraların kişisel harcamalar ile bahis işlemlerine aktarıldığı iddiaları üzerine 12 Temmuz 2026’da başlatıldı.
İlk operasyonda derneğin kurucusu Haluk Levent ile dernek çalışanları ve bağlantılı oldukları değerlendirilen kişiler gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 25 şüpheliden, Haluk Levent’in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Diğer 11 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
Soruşturmanın ilerleyen aşamasında İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla’da yeni operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden dördü tutuklandı. Böylece dosyadaki tutuklu sayısı 18’e çıktı. Derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına da el konuldu.
Son olarak BaBaLa TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu dokuz kişi, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamaları kapsamında tutuklandı. Son kararlarla birlikte soruşturmadaki tutuklu sayısı 27’ye yükseldi.
.
Oğuzhan Uğur, Haluk Levent ile aynı cezaevine konuldu