Gürel Yurttaş

Gürel Yurttaş

Sen özür dileme Kenan Yıldız. Türkiye'ye gol attığında bak nasıl sırıtıyordu Mesut Özil

Mesut Özil. Futbolu bıraktıktan sonra aklına Türk olduğu gelen Alman futbolcu.

Babası da annesi de Türk ama... Futbol oynarken Türk Milli Takımı davetini reddetmiş, Alman Milli Takımı'nda forma giymiş bir isim.

Ne zamanki futbol onu bırakmış... Ne zaman ki Alman Milli Takımı'ndan dışlanmış, soluğu Türkiye'de almış.

Şimdi sorarsan en Türk o. Orasına burasına dövmeler yaptırıp ne kadar çok Türk olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hep etrafında dolaşıp, yanına sokulmaya çabalıyor.

Nedeni belli oldu. Meğer futbol akademisi kuracakmış Türkiye'de. Para kazanacak yani. Onun için çalışıyor.

Şimdi sorarsan en Türk o. Orasına burasına dövmeler yaptırıp ne kadar çok Türk olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hep etrafında dolaşıp, yanına sokulmaya çabalıyor.

Nedeni belli oldu. Meğer futbol akademisi kuracakmış Türkiye'de. Para kazanacak yani. Onun için çalışıyor. Sabahın köründe camilere gidip temizlik falan yaparak da ne kadar müslüman olduğunu gösteriyor. İngiltere'de, Almanya'da yaptıklarının tam tersi yani. Zamana uymuş! Sorarsan şimdi en büyük Türk o. Bir zamanlar Alman milli takımı formasıyla gol attığında nasıl da gülüyordu bakın.

İlkay Gündoğan da futbolunun son döneminde. Göreceksiniz o da gelecek Türkiye'ye nasıl Türk olduğunu kanıtlamaya çalışacak herkese.

Sorarsan bu arkadaşlara "Neden Almanya'yı seçtiniz?" diye cevap hazır. Alman Milli Takımı'nda oynayarak Avrupa'nın büyük kulüplerinin kapısını açtıklarını söyleyeceklerdir herkese.

Oysa... Almanya'da yetişen Türk futbolcular içinde ilk büyük takımlarda oynayan Nuri Şahin'dir. Türk Milli Takımı'nı seçmiştir hiç tereddüt bile etmeden. Türk Milli Takımı'nda oynarken de Borussia Dortmund, Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen gibi büyük takımlarda forma giyebilmiştir pekala.

Ve o Nuri Şahin'in şu lafı. Aslında anlatıyor çok şeyi herkese:

"Almanya'yı seçen arkadaşlarımıza saygı duyuyorum ancak benim için milli takım tercih yapabileceğiniz bir yer değil. Ya Türk'sündür ya değilsindir."

Nuri Şahin'in dediği gibi... Hakan Çalhanoğlu da bir örnektir. Türk Milli Takımı'nı seçerken büyük kulüplerde oynamıyor mu? İtalya Serie A'da Inter'de forma giymiyor mu? Hiç unutmam. Milli Takım'ın kaybettiği bir maçtan sonra gözyaşlarına boğulmasını.

Şimdi Kenan Yıldız var Milli Takım'da. Üstelik yukarıda saydığım örneklerden farkı var. Kenan'ın babası Türk, annesi Alman.

Ama Türk oğlu Türk Engin Yıldız'ın gözbebeği oğlu daha genç takımlarda seçti Türkiye'yi. Eee! Seçti de ne oldu? Büyük takımlarda oynama şansını mı kaybetti? Şu anda İtalyan devi Juventus'ta forma giyiyor; daha 19 yaşında olmasına rağmen.

Kenan'ın çocukluğu Bayern Münih'in alt yapısında yoğun bir çalışmayla geçmiş 2022'ye kadar. Sonra Juventus'un alt şahısı ve şimdi A takımın değişmez yıldızı.

A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı maçtan sonra uzatılan mikrofona maçla ilgili görüşlerini açıklamadan önce aynen şunu söyledi Almanca:

"Türkçe konuşamadığım için özür dilerim. Bundan sonra da en iyi şekilde karşınızda olmak dileğiyle. Milli Takım'la gurur duyuyorum."

Sen üzülme Kenan. Türkçe bilip de Türk olmayanların yanında sen bizim millimizsin. Sen Türk Milli Takımı'yla gurur duyuyorsan biz de seninle gurur duyuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gürel Yurttaş Arşivi