Gürel Yurttaş

Gürel Yurttaş

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kasıt mı var? Galatasaray'a neden yok?

Yıllardır söylerim. Hakemlerin de hata yapabileceğini, kararlarında kasıt aranmaması gerektiğini derim.
Ama artık şüphe içindeyim.
Çünkü öyle şeyler yaşanıyor ki maçlarda kusura bakmayın ama art niyet olduğuna ben de inanmaya başladım.
Sadece son haftadan örnek vereyim.
Beşiktaş'ın Kayserispor maçı... Hangi birini diyeyim.
- Kayserispor kalecisinin topu oyuna sokması, o topu Kartal'ın eliyle tutup tekrar aut atması. Bu nedir? Buna dünyanın her yerinde penaltı denir. Nitekim aynı olay Sırbisten'da yaşandı, hakem penaltıyı verdi. Atilla Karaoğlan penaltıyı vermediği gibi bir de kart çıkardı Beşiktaşlılara. VAR neredeydi acaba?
- Aynı maçta Attamah'ın Immobile'yi Kırkpınar başpehlivanı gibi yere sermesi. Hadi bir anlık pozisyon olur da hakem göremedi derim. Ama pozisyon bir anlık da değil. Attamah çektikçe Immobile düşmemeye ayakta kalmaya çalışıyor. O çekiyor da çekiyor. Sonunda yere seriyor. Atilla Karaoğlan nasıl oluyorsa görmüyor bunu. VAR da kayıtsız kalıyor.
- Hemen peşinden. Beşiktaşlı Uduokhai topu uzaklaştırmak isterken ceza sahasında takım arkadaşına vuruyor. Kayserisporlu oyuncu kendini yere atıyor. Atilla Karaoğlan tereddütsüz penaltı noktasını göstermez mi? E pes yani. Beni burada şaşırdan yukarıdaki pozisyonlara sessiz kalan VAR'ın devreye girmesi. Uzun incelemeden sonra nihayet gördüler de penaltıyı iptal ettirdiler.
Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçı...
- Hadi top çizgiyi geçti mi geçmedi mi pozisyonu neyse. İlk yarıda Antalyasporlu futbolcu ceza alanı içinde Dzeko'ya resmen atıyor tekmeyi. Topla ilgisi yok. Ayak bileğine vuruyor. Adam çınar ağacı gibi devriliyor. Cihan Aydın bey oralı bile değil. Devam diyor, VAR da şaşırtıcı bir şekilde karışmıyor.
- Bir de Dzeko'nun ofsayt diye kesilen pozisyonu. VAR gösteriyor hesapta ofsaytı. Yanındaki adamdan çizgi çekmiş. Ama bu tarafta başka bir Antalyasporlu daha var ofsaytı bozan. Onu görmediniz mi?
Tüm bunlara karşın...
Galatasaray maçında Jakobs'un elleri hava açık, topu kesiyor. Oğuzhan Çakır bu kadar açık penaltıyı nasıl oluyor da göremiyor. VAR herhalde "Bu kadar da olmaz" deyip uyarıyor da penaltı kazanıyor Kasımpaşa. İnanabiliyor musunuz, bu kadar net penaltı ama Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakemi tehdit edebiliyor. "Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez" diyor. Cesarete bak sen. Adam yüzde yüz penaltıyı VAR uyarısıyla veriyor, bir de tehdit ediliyor.
Sadece son haftadan örnek verdim.
Bu artık o kadar çoğalmaya başladı ki geçen sezondan bu yana bardak taştı.
Şimdi tek tek saydırmayın bana... Torreira'nın faul yaptıktan sonra kendini bağırarak yere attığı ve hakemlerden faul kazandırdığı sayısız pozisyon anlatabilirim size...
Penaltıları sayabilirim. Verilenleri verilmeyenleri.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarında ise tam tersi pozisyonları.
Artık şüphedeyim ben de.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kasıt mı var? Galatasaray'a neden yok?
Bu sorunun cevabı kimde?
NOT: Bugün salı. PFDK sevklerinin açıklanma günü. Bakalım Okan Buruk bu sevkedilenlerin içinde olacak mı? Yoksa tehdidi yanına kar mı kalacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gürel Yurttaş Arşivi