Faik Öztrak: Halk TV'ye yapılan eşkıyalığı şiddetle kınıyoruz!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde yapılan basın toplantısında, Halk TV'ye gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, "Bu eşkıyalığı şiddetle kınıyoruz. İşler bu noktaya gelirken önce RTÜK eliyle medyaya göz dağı verdiler sonra gazetecileri tehdit ettiler, yetmedi bazı televizyon kanallarına akreditasyon engeli getirdiler" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, dün Marmaris'te gerçekleşen Halk TV canlı yayınına yapılan organize saldırıyla ilgili de konuştu. Halk TV'ye yapılan organize saldırıya, "Bu eşkıyalığı şiddetle kınıyoruz" diyen Öztrak şöyle devam etti;

"Dün gece yarısı iki farklı gelişme yaşadık bunlardan bir tanesi Halk TV'nin canlı yayını basıldı. Bu eşkıyalığı şiddetle kınıyoruz. İşler bu noktaya gelirken önce RTÜK eliyle medyaya göz dağı verdiler sonra gazetecileri tehdit ettiler, yetmedi bazı televizyon kanallarına akreditasyon engeli getirdiler, anlaşılan artık son çareleri de ayak takımına yol vermek olur.

İnsan bunlara bakınca Mehmet Akif'in şu dizleri aklına geliyor;
Haya sıyrılmış inmiş, Öyle yüzsüzlük ki her yerde ne çirkin yüzleri örtermiş meğer o incecik perde..."

'Mevcut sistemde bakanlar istifa edemiyor'

"Dün geceki ikinci gelişme Milli Eğitim Bakanı'nın görevden affıydı. Biliyorsunuz ki mevcut sistemde, bakanlar istifa edemiyorlar. İlginç! İstifa tek taraflı bir irade beyanı ama bu ucube sistemde atanmış bakanların irade sistemi yok. Yok hükmünde. Bir tek irade var, onları oraya atayan Erdoğan'ın iradesi. O da lütfederse ancak bakanları affediyor. Şimdi tam da okullar açılacakken AKP iktidarının 8. Milli Eğitim Bakanı atanmış oldu. Yine ortada velilerimiz için önemli belirsizlikler var"

'Erdoğan şahsım hükümeti çocuklarımıza ideolojik prangalardan kurtulmuş çağdaş bir eğitim veremez'

"Her gelen bakan eğitim sistemimizin daha da perişan etti. Eğitimin milli niteliği tamamen kayboldu. Bu nedenle son 10 yılda eğitim sisteminden duyulan memnuniyet de yerlere çakıldı. Giden bakan başarılı değildi olması da imkansızdı. Şimdi yeni atanan bakan da bu sistemde hiç bir şey yapamayacak çünkü Erdoğan şahsım hükümeti çocuklarımıza ideolojik prangalardan kurtulmuş çağdaş bir eğitim veremez...Tüm bu sorunlar bizim iktidarımızda çözülecek hiç kimse umudunu kaybetmesin..."

 

Etiketler :