Dilek İmamoğlu'ndan Meral Akşener'e destek: Cinsiyetçi dilin ve saldırıların karşısındayız

Dilek İmamoğlu'ndan Meral Akşener'e destek: Cinsiyetçi dilin ve saldırıların karşısındayız
Dilek İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Rize'de uğradığı saldırı girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler” sözlerine tepki gösterdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Rize'de gerçekleşen saldırı girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gelin hanıma görüldüğü gibi gayet güzel bir ders veriliyor. Bunlar daha iyi günler" sözlerine bir tepki de Dilek İmamoğlu'dan geldi. İmamoğlu, Akşener'e destek vererek, "Cinsiyetçi dilin ve saldırıların tümüyle karşısındayız" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.

Dilek İmamoğlu'nun açıklaması şöyle oldu: 

"Son günlerde cinsiyetçi bakış açısıyla çeşitli saldırı ve tehditlere hedef yapılan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener 'e yönelik haksız girişimleri kınıyorum. Kadına yönelik her türlü tehdidin, cinsiyetçi dilin ve saldırıların tümüyle karşısındayız."

ekran-resmi-2021-05-27-23-24-30.png

Ne olmuştu? 

AKP Grup toplantısında Meral Akşener'e saldırı girişimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelin hanım beni Netanyahu ile aynı kefeye koyup memleketime gidiyor. Orada ona güzel bir ders veriliyor. Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler” demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşması büyük tepkilere neden olmuştu. 

 

Etiketler :