CHP'li Tanrıkulu'dan Erdoğan'a, 'Daha neler olacak?' tepkisi

CHP'li Tanrıkulu'dan Erdoğan'a, 'Daha neler olacak?' tepkisi
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meral Akşener’e Rize’de yapılan saldırıya ilişkin kullandığı, “Bu daha bir. Daha neler olacak neler” sözlerine tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Rize’de yapılan saldırıya ilişkin kullandığı, “Bu daha bir. Daha neler olacak neler” sözlerine karşı, “Bunu bir siyasi partinin, iktidar partisinin genel başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor ve sokağa açıkça muhalefete karşı linç girişiminde bulunun çağrısı yapıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan saldırıya ilişkin AKP Grup toplantısında sarf ettiği, “Bu daha bir. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler” sözlerine tepki gösterirken şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanı linç girişimi çağrısında bulundu'

Kendisi Cumhurbaşkanı ve yürütme organının başında. Aynen şunları söyledi: 'Gelin Hanım dua et, Rize’de çok ileriye gitmeden ders verdiler. Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler?' Bakın bunu herhangi bir insan söylemiyor, bunu bir siyasi partinin, iktidar partisinin genel başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor ve sokağa açıkça muhalefete karşı linç girişiminde bulunun çağrısı yapıyor.

'Sokak böyle bir çağrıyı farklı bir biçimde alacak'

Yani bu çağrıdan sonra sokağın ne yapacağı hiç belli olmaz. İnsanlar durumdan vazife çıkartırlar. ‘Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler?’ bakın bu sözlerin gittiği yer, bu işleri takip eden, bilen ve izleyen bir kişi olarak söylüyorum, sokağa böyle bir çağrıyı Cumhurbaşkanı yapamaz, hiçbir biçimde yapamaz. Türkiye’nin bu kutuplaştığı ortamda, sokak bu çağrıyı çok farklı bir biçimde alabilecek onlarca, yüzlerce, binlerce insan var. Cumhurbaşkanının yapması gereken Türkiye’de birliği, bütünlüğü korumaktır, insanları sağduyuya çağırmaktır.

'Türkiye böyle sözler işitmemişti'

Siyasetçiler nasıl sokağa çıkacaklar? Nasıl propaganda yapacaklar? Türkiye hiçbir zaman yakın siyasi tarihimizde ve kendi siyasi tarihimizde bir Cumhurbaşkanının ağzından, bir siyasetçinin ağzından böyle sözler işitmemişti. Evet ben Sayın Cumhurbaşkanını ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yetkililerini sağduyuya davet ediyorum. Bu sözler çok ağır sözlerdir, düzeltilmesi lazım.

ANKA