Erdoğan: İçişleri Bakanımızın yanında olduk ve olacağız

Erdoğan: İçişleri Bakanımızın yanında olduk ve olacağız
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çete lideri Sedat Peker'in Bakan Soylu hakkındaki iddialarına yönelik, "Hedef İçişleri Bakanı değil, Türkiye'dir" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarına yönelik ilk kez konuşan Erdoğan, "İçişlerimiz Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Suç örgütleri ile de mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk ve yanında olacağız. " dedi.

Yine Peker'in Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım hakkındaki uyuşturucu kaçakçılığı iddialarına yönelik de konuşan Erdoğan, "Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek bu tezgahı da bozacağız." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyareti esnasında yaşanan provokasyon girişimini de değerlendiren Erdoğan, Akşener'den 'Gelin Hanım' diye bahsetti. Erdoğan, "Gelin hanıma memleketim Rize'de gayet güzel ders veriyor. Sen Rize'nin uşağını bebek katili ile yan yana koyarsan yapılacak olan budur. Dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler." dedi.

Erdoğan'ın satırbaşları şöyle:

Salgın şartları sebebi ile gönlümüzce bir Ramazan ve bayram geçirememiş olsak da sağlığımız, huzurumuz dipdiri ayaktadır. Yaklaşık 14 aydır devam eden salgın sürecinde milletimizin sağlığını, güvenliğini, aşını ve işini korumak için tüm imkanları seferber ettik. Gelişmiş ülkelerin dahi ciddi bocaladıkları bu dönemi Türkiye olarak en az sıkıntı ile atlattık. Esnafımızı yalnız bırakmadık, hibe programları ile yanında olduk. Salgın döneminde destek için ödenen miktar 104 milyar lirayı bulacak.  Yaklaşık 400 bin firmanın 8 milyon vatandaşımızın ve 848 bin esnafımızın faydalandığı kredilerin toplam miktarı 315 milyar lirayı geride bırakmıştır. 

Yaklaşık 645 bin emekli maaşını 1500 liraya çıkarttık. Tüm emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 1100 liraya yükselttik. Desteklerden 1 milyon 200 bin esnafımız yararlandı. Salgın desteklerinin tutarı 67 milyar lirayı buluyor. Salgın yardımları haziran sonunda 181 milyar liraya ulaşacak.

Salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketlere yönelik Nefes Kredisi için de çalışmalar başlandı. Çiftçilerimiz içinde sezonu açılan hububat ve bakliyat fiyatlarını ilan ettik. 

Salgının başladığı günden bu yana 661 milyar liralık bir kaynakla milletimizin her kesiminin yanında olduğumuzu gösterdik. Türkiye'nin 2021 büyüme oranının tahminlerin çok ötesinde gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. 

AK Parti olarak en büyük başarımız, hükümetlerimiz döneminde tüm vatandaşlarımıza çalışacak iş ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri istikrarlı bir iklim sağlamak olmuştur.  İstikrar ve güvenli ortamı hedef alan çeşitli saldırıların hedefi insanlarımızı karamsarlığa sürüklemektir, bu açıktır. Bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimize sahip çıktıkça milletimiz ile aramızdaki uhuveti hiçbir saldırı bozamaz.

'Kimin suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor'

Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle nice oyunları bozduğumuz gibi bu sinsi oyunları bozacağımızda akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Oyunları tuzakları bozacağız.  Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanları ile yürüdüğünü milletimiz görüyor.  Bu kadro ile 2023'e gideceğiz. Bu kadro Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak.

Türkiye'yi siyasetten teröre, ekonomiden dış politikaya kadar ağır maliyetleri olan 1990'lı yılların istikrarsızlık dönemi 3 Kasım 2002 seçimleri ile sona ermiştir. Hükümeti devraldığımızda milletimize, Türkiye'yi dört temel sütun üzerinde yükseltme sözü verdik. 

Salgın sürecinde sağlık sistemimizin gücünü ve etkisini bir kez daha test etme imkanı bulduk. Bundan da alnımızın akı ile çıktık. Hastanelerimizi, ambulanstan tedavi araçlarına kadar en modern şekilde yaptık. Sağlık çalışanlarımızın sayısını 1 milyona yükselterek verilen hizmetlerin kalitesini artırdık. Muhalefetin diline doladığı Şehir Hastaneleri'miz adeta destan yazan kurumlar haline dönüştü.

HSK seçimleri

Adalet, insanoğlunun yeryüzüne geldiğinden beri en çok üstünde durduğu, arayışında olduğu konudur. Adaletin temelinde de dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak vardır. Adaletin dışa bağımlılığı nedir?  Vesayete selam duran bir yargı dışa bağımlıdır. Biz işte buna son verdik. En son dün parlamentomuzda gayet güzel memnuniyet verici bir seçim gerçekleştirildi. HSK Kurulu milletvekillerimizin iradesiyle tecelli etmiş oldu. Partilere ve vekillere teşekkür ediyorum. Bu uzlaşma tablosu yeni anayasa çalışmaları için de ümit ve umut verici fevkaladedir.

Yeni anayasa

Siyaset kurumunun demokrasimizin kazanımlarını ve milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir anayasa yapacağına inanıyorum. Yeni anayasa milletin vicdanından çıkacak yarınlarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır.

'4. Yargı Paketi de milletimizin hizmetine sunulacaktır'

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı da bu sürecin bir parçasıdır. 4. Yargı Paketi de milletimizin hizmetine sunulacaktır. Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz.

'Türkiye'yi güvenli bir ülke haline getirdik'

Suç çetelerinin uluslararası ajanların cirit attığı Türkiye'yi güvenli bir ülke haline getirdik. Terör meselesini ülkemizin gündeminden çıkarmak için dünyada tecrübe edilmiş tüm yolları denedik. 'Çözüm Süreci' diye hafızalara kazınan yöntemle terör örgütünü suhuletle sınırlarımızdan çıkarmanın yollarını aradık. Sınırlarımız içinde felç ettiğimiz terör örgütünü sınırlarımız dışında da tehdit olmaktan çıkarıyoruz. 

Uyuşturucu operasyonu

Ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu ile mücadele ederken kimlerin gözünün yaşına bakmadık. Sadece son üç buçuk yılda 530 binin üzerinde operasyon yapıldı. 85 kişi tutuklanmıştır. 63 milyar lirayı geçen uyuşturucu malzeme bu operasyonlarda ele geçirilmiştir.

'Organize suç örgütlerine karşı son beş yılda 1700'e yakın operasyon yapılmış'

Organize suç örgütlerine karşı son beş yılda 1700'e yakın operasyon yapılmış, 21 binin üzerinde kişi gözaltına alınmış, 8 bine yakın kişi tutuklanmıştır. Nisan 2020'de yürürlüğe giren ikinci yargı paketinde organize suç örgütü kuranlara verilen cezaları 4 yıldan 8 yıla, örgüt üyelerine verilen cezayı da 2 yıldan 4 yıla çıkarttık. 

Akşener'i hedef aldı

Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadele ederken elde edilen başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor sonra memleketim Rize'ye gidiyor. Gelin hanıma memleketim Rize'de gayet güzel ders veriyor. Nerede nasıl adım atılacağını çok iyi bilinmesi lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağını bebek katili ile yan yana koyarsan yapılacak olan budur. Dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini, adabını gösterir. 

İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon'a gitti, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Bunlar daha iyi günler. Ahde vefa denilen bir şey var. Bu millet unutmaz. Saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun oturmasını istedik. Buna da devam ediyoruz.

Soylu ve Yıldırım'a sahip çıktı 

İçişlerimiz Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Suç örgütleri ile de mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk ve yanında olacağız. 

Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek bu tezgahı da bozacağız. Buradan sesleniyor bay Kemal, bayan Meral size buradan ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın.

Suç çetelerinin mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı FETÖcüler, PKK'lılar gibi. Bu suçluları ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız Tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. 

Erken seçim hakkında konuştu

Seçimin 2023'de yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen erken seçim diye tutturanların sufleyi nereden aldıkları açıktır. Boşuna uğraşmayın. Seçim Haziran 2023'tür. 

Bugünde yürütülen iftira kampanyalarının amacı milletimizin hassasiyetlerini kullanarak iktidar yolunu zahmetsizce açabilmektir. Suç örgütlerinden medet umacak kadar ilkesiz, sığ, ufuksuz bir muhalefet anlayışı vardır. Kendini kullandırmaya, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımaya, milletin umutlarını küçük hesaplarına meze etmeye bu kadar gönüllü bir muhalefetin olduğu yerde, terör örgütlerine de, çetelere de gün doğuyor.

'Ülkenin geleceğini inşa etme sorumluluğunu yüklemiştir'

AK Parti olarak dün vesayete karşı nasıl mücadele ettiysek, uluslararası alanda ülkemizin başını nasıl dik tuttuysak, terör örgütlerinin tamamının başını nasıl ezdiysek, inşallah yarın da halkımızın emrinde çalışmayı, mücadele etmeyi, yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz. Milletimiz bize hezeyanlarla uğraşma değil ülkenin geleceğini inşa etme sorumluluğunu yüklemiştir. 

CHP'yi hedef aldı

Şu anda CHP Genel Merkezi, hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır. CHP Genel Merkezi tacizlerin, onları koruyanların işgali altındadır. CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. CHP'ye oy veren vatandaşlarımın da bu tabloda rahatsız olduklarına inanıyorum. 

'Yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz'

Cemaziyel evveli belli, cemaziyel ahiri de ortada bulunan AK Parti olarak dün; vesayete karşı nasıl mücadele ettiysek, siyaset ve toplum mühendislerine nasıl meydanı bırakmadıysak, Uluslararası alanda ülkemizin başını nasıl dik tuttuysak Türkiye'nin 81 vilayetinin her karışını nasıl eserlerimizle ve hizmetlerimizle donattıysak, terör örgütlerinin tamamının başını nasıl ezdiysek, Demokrasiyi ve özgürlükleri nasıl gözümüz gibi koruyup geliştirdiysek, milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu, geleceğini nasıl gözettiysek… İnşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı, mücadele etmeyi, yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz.

Yapay zeka ile kontrol edilen silahlı insansız savaş uçağımızı inşallah 2023 yılında semalarımızda uçurmayı planlıyoruz.

AK Parti Cumhur İttifakı ile birlikte ülkemizin geleceğini nakış nakış işleyecek Her zaman söylediğimiz gibi... Ölçümüz tek ve nettir. AK Parti üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışanları milletimiz görüyor ve deftere yazıyor. Dün 'başaramayacaksın' demiştim. Bugün de 'başaramayacaksınız' diyoruz. Bugünkü operasyon aygıtlarına da gereken dersi verecektir.

Etiketler :