Akşener'den Erdoğan'a: Şaşırmadım ama üzüldüm

Akşener'den Erdoğan'a: Şaşırmadım ama üzüldüm
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize provokasyonu hakkında söylediklerini değerlendirdi. Akşener, "Öncelikle şaşırmadım, ama üzüldüm" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Grup Toplantısı'nda Rize ziyaretindeki provokasyon hakkında kullandığı ve çok tepki çeken ifadelerini Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a değerlendirdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, danışmanı Murat İde aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle yanıt verdi:

"Öncelikle şaşırmadım, ama üzüldüm. Son yıllarda siyasetteki bu üsluba ve bu dile alışığız, efsunluyuz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na yakışan bir tavır değildir bu. Cumhurbaşkanı, 84 milyon vatandaşının, güven içinde istediği yere gidebilmesinin garantisidir. Ama bakıyoruz, sayın Erdoğan, Rize'deki girişimden övgüyle bahsediyor. Olmaz. Bu Türkiye'nin kadim devlet geleneğine yakışmaz.

Ne kendi gidiyor, ne ortağı gidiyor, milletimizin ayağına biz gidiyoruz, dert dinliyoruz, sorunlarını yerinde tespit edip, iktidarı bilgilendirip, uyarıyoruz. Bu siyaset yolunu açık tutan kıymetli bir iştir. Anlayabilseler, iktidarından muhalefetine, siyaset için önemli bir iştir. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya; dur daha neler olacak! Ben de diyorum ki; endişeye mahal yok. Türkiye İYİ olacak"

Twitter'dan teşekkür etti

Akşener, Twitter'dan yayınladığı mesajda da  kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Sandık çağrısı yapan Akşener, "O sandık gelir milletimiz kime ders veriyor, herkes görür" dedi. 

 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Meral Akşener'e yapılan provokasyon için, "Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Gelin hanıma çok ileriye gitmeden bir ders verdiler. Çayeli'nde de gerekeni yaptılar. Trabzon'a geçmeye kalktın, uçağa binip döndün. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez"

 

Etiketler :