Ucuz et kuyruğu

Ete gelen son zamlardan sonra Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önündeki kuyruklar uzamaya başladı. Vatandaşlar bu sabah ESK Kızılay Sakarya mağazasından 1 kilo ucuz et alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa girdi.

Ete gelen son zamlardan sonra, Türkiye’de sadece 18 mağazası bulunan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önündeki kuyruklar uzamaya başladı. Kasaplarda kilosu 170 liraya satılan kıymayı 89 liraya, 185 liraya satılan kuşbaşı eti 99 liraya alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşların sayısı hızla artıyor. Bu görüntülerden sonuncusuna bu sabah ESK Kızılay Sakarya mağazasında rastlandı. Kıymayı 81, kuşbaşı eti de 86 lira daha ucuza almak isteyen vatandaşlar, kişi başına sadece 1 kilo olarak sınırlandırılan hakkını alabilmek için mağazanın önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

esk-tablo.png

‘Zararına satış yapıyorlar’

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, ESK mağazalarında zararına satış yapıldığına dikkat çekerek, “Bunun maliyetini yine vatandaşlardan vergi olarak çıkarıyorlar. Değişen bir şey yok” dedi. Kasapların da bu durumdan çok rahatsız olduğunu dile getiren Bulut, şunları söyledi:

“Biz hep devletin kasaplar üzerinden satış yapması gerektiğini söylüyoruz. ESK kasaplar üzerinden satış yapsın, böylece hem kasaplarımız rahat eder hem de vatandaşlar. Sınırlı miktarda satışı yapılan etleri alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşlarımız da istediği saatte, istediği miktarda alım yapabilir. Artan elektrik, dükkan kiraları, stopaj masraflarının altından kalkamayıp kapatan kasapların sayısı her geçen gün artıyor.”

Etiketler :