Etlere bakan çok, alan yok: Kasaplar kepenk kapatıyor

Etlere bakan çok, alan yok: Kasaplar kepenk kapatıyor
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, son 2 aydır kırmızı ete zam gelmediği halde alım gücü düşen vatandaşların et alamaz hale geldiğini belirterek, “Kasaplar tezgahlara etleri diziyor ama satamıyorlar. Bir bir kepenk kapatmaya başladılar” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ağustos ayı enflasyonu yüzde 80’i geçerken, alım gücü son aylarda iyice düşen vatandaşlar kasabın önünden geçemez hale geldi. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, son 2 aydır kırmızı ete zam gelmediği halde vatandaşların et alamadığını belirterek, “Kasaplar tezgahlara etleri diziyor ama satamıyorlar. Onlar da çaresiz, bir bir kepenk kapatmaya başladılar” dedi.

Küçük esnaf borç sarmalında

Pazar günleri Ankara’da esnafı ziyaret ederek dertlerini dinlediğini belirten Bulut, “Esnafın bir zamanlar 500 lira gelen elektrik faturaları artık 3 bin liraya çıktı. Ceplerindeki son paraları da vergi dairelerine veriyorlar. Elektrik, su, vergi, stopaj, kira ve kredi borcu sarmalındaki esnaf bir bir dükkanlarını kapatmaya başladı” diye konuştu. Devletin kendilerine sahip çıkmadığından yakınan küçük esnafın Türkiye’nin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Bulut, “Kredilerle ayakta durmaya çalışan küçük esnafımız halkımızı kendilerine destek olmaya çağırıyor” dedi.

‘Can suyu kredisi uzatılsın’

Yüksek maliyetlerle baş edemeyen besicilerin ineklerini birer birer kesime göndermeye başladığına dikkat çeken Bulut, “Böyle giderse ileride kesilecek hayvan kalmayacak. Mazot, gübre ve yem fiyatlarına yetişemediklerini söyleyen besiciler bu durumda bile et fiyatlarının yerinde saymasından yakınıyor ve iktidarın bir an önce esnafa can suyu kredisini uzatmasını istiyor” şeklinde konuştu.