Yumurta haşlarken kaynama suyuna 2 damla limon sıkın! Sonuç inanılmaz

Yumurta haşlarken kaynama suyuna 2 damla limon sıkın! Sonuç inanılmaz
Yumurta haşlarken eğer çatlama sorunu yaşıyorsanız üzülmeyin. Bu aşçılık sırrıyla yumurtadaki çatlama sorunundan kurtulacaksınız

Yumurtanın en sağlıklı hali haşlanmış halidir. İçerisinde insan sağlığı için oldukça faydalı olan ve vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitler bulunmaktadır. Bu yüzden güne en azından 2 haşlanmış yumurtayla başlamayı öneriyor uzmanlar. Haşlanmış yumurta folik asit, demir, çinko, fosfor ve protein bakımından zengin bir besindir. Tüm bu vitamin ve mineraller ışığında, haşlanmış yumurtanın besleyici bir yiyecek olduğunu söylemek mümkündür.

Yumurta haşlarken bazen çatlama sorunu yaşanıyor. Bu sorundan kurtulmak çok basit.

Yumurta haşlarken suyuna az bir miktar limon suyu ilave etmeniz yeterli olacak. Limonun asidi, yumurta kabuğunun kırılmasına karşı koruma sağlamaktadır.

Limon yoksa elma sirkesi de kullanabilirsiniz.

YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEYEN DİĞER YÖNTEMLER!

Yumurtayı haşlayacağınız kabın içerisine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koymanız ya da haşlarken suyun içerisine 1-2 adet kürdan atmanız yumurtanın çatlamasını önleyecektir. Bilinen eski yöntemlerden biri de haşlama suyuna tuz eklemektir.

Yumurta haşlarken eğer haşlama suyuna tuz eklerseniz hem yumurtanın çatlamasını önleyeceksiniz hem de daha çabuk soyulmasını sağlayacaksınız.

Bu etkili yöntemle sayesinde yumurta haşlamak artık işkenceye dönüşmeyecek.

ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİN!

Yumurtaların haşlanırken çatlamasının en temel sebebi, genellikle buzdolabında muhafaza etmemizden kaynaklanmaktadır. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya başladığımızda, yumurtaların kabuğu ani ısınmayı kaldıramıyor ve çatlıyor. Bu yüzden yumurta haşlamadan önce en azından beş dakika kadar oda sıcaklığında bekletmek gerekiyor.

İlgili Haberler