Menemeni çok daha lezzetli hale getiren aşçılık sırrı! Bol sulu olmasını sağlıyor
Menemen, Türk mutfağında sevilen lezzetli bir yemek. Genellikle kahvaltılarda tüketilen menemen eski dönemlerde yoksul sofralarının gözdesiydi. Şimdilerde ise lüks restoranların kahvaltı menülerinde de yer alıyor.
BALKAN USULÜ MENEMEN ŞAŞIRTIYOR!
Balkan coğrafyasında yaşayan Türklerde menemeni çok seviyor. Ancak menemeni biraz farklı yapıyorlar.
Örneğin Kuzey Makedonya'daki bazı Türk restoranlarındaki aşçılar menemenin daha lezzetli olması için çok basit bir teknik uyguluyorlar. İşte bol sulu menemen tarifi
Menemen Tarifi Malzemeler:
1 Tane Yumurta
2 Tane Domates
1 Tane Sivri Biber
1 Tane Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı ve az sıvı yağ
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Menemen Tarifi Hazırlanması:
Soğan, biber ve domatesler (kabuğu soyulacak) doğranır. Bu hazırlık tamamlandıktan sonra tavaya biraz tereyağı birazda zeytinyağı eklenir. İsterseniz Ayçiçek yağıda ekleyebilirsiniz. Ancak zeytinyağı en iyisidir.
,Soğan ve biber tavaya eklenerek kavrulur ancak yanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Sonra soyulmuş domates ve tuz eklenerek karıştırılır.
Domatesler az suyunu salana kadar pişirilir.. Bu aşamada 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ilave etmek gerekiyor. Bu teknik sayesinde menemen çok daha bol sulu ve lezzetli oluyor.
Domatesler yeterince piştikten sonra yumurta kırılarak karıştırılır.
Yumurtaları ekledikten sonra ocağı kısık ayara alın. Kısık ateşte biraz daha pişirdikten sonra menemeniz artık servise hazır hale gelecektir. Yumurta miktarını kendi isteğinize göre arttırabilirsiniz.
Menemeni servis ederken üzerine ince ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.