Turşunuz sizi zehirleyebilir. Üzeri eğer böyle olmuşsa derhal çöpe atın yemeyin
Türk mutfağında sayısız turşu bulunuyor. Kış aylarında da çokça tüketiyoruz. Turşu özellikle kuru fasülye, nohut gibi bakliyat yemekleri olmak üzere yemeklerin yanına çok yakışan bir yiyecek olarak sofralarımızda yer alıyor.
Yaz kış insanlar yemeklerin yanında turşu tüketmeyi çok seviyor. Uzmanlarda zaten her fırsatta turşu tüketimini öneriyor. Çünkü probiyotik zengini turşunun faydaları saymakla bitmiyor.
Ancak dikkat etmezseniz çok sevdiğiniz turşu sizi zehirleyebilir;
BEYAZ TABAKA ZEHİRLİYOR!
Mynet.com'da yer alan bir habere göre; Turşunun üzerinde oluşan beyaz tabaka zehirliyor. Turşuyu kurduktan bir süre sonra turşunun üzerinde beyaz tabaka oluşabilir. Bunu gördüğünüz an hemen almasınız çünkü bu tabaka turşunun bozulmasına neden olacaktır. Bu tabakanın oluşmasının nedeni ise tuz oranında bir sıkıntı olması ve turşuyu uygun sıcaklıkta bekletmemektir. Eğer beyaz tabaka sorunu turşunun alt kısımlarına kadar ulaşmışsa derhal o turşuyu çöpe atın. Beyaz tabaka sorunu turşuyu zehirli hale getireceğinden tüketmeniz durumunda sorun yaşayabilirsiniz.
Turşudaki beyaz tabaka sorunu daha çok evde kurulan turşularda oluyor. Dışarıda satılan bazı turşularda kullanılan malzemeler bozulmayı önlüyor. Bu yüzden evde turşu yaptığınızda beyaz tabaka sorununa mutlaka dikkat etmelisiniz.
KÖPÜRME SORUNUNA ÇÖZÜM!
Öte yandan evde yapılan turşularda bazen köpürme sorunu oluşabiliyor. Turşunun köpürmesi, nohut gibi yardımcılar sayesinde fermantasyonun hızlı olduğunun bir göstergesidir.
Bu durumda endişelenmeniz gereken bir şey yok aslında. Fakat turşunun köpürmesini istemiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Nohut koymamak. Turşu kurarken nohut koymazsanız köpürme sorunu da olmayacaktır.