Çorbayı 2 kat lezzetli hale getirin. Kimsenin bilmediği lokanta sırrı

Çorbayı 2 kat lezzetli hale getirin. Kimsenin bilmediği lokanta sırrı
Çorba pişirirken daha lezzetli olmasını sağlayacağınız bazı yöntemler paylaşacağız. Bu aşçılık sırlarıyla çorbanız lezzetli olacak.

En sağlıklı çorbalar hep merak edilmiştir. Mercimek çorbası en sağlıklı çorbalardandır. Yüksek lif içeriğiyle sindirime iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkileri bulunur. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı da önlemektedir.

Mercimek çorbasını yapmadan önce mercimeklerin mutlaka yıkanması gerekir. Mercimek nişasta barındıran bir bakliyat olduğu için iyi yıkanmazsa hem lezzeti etkiler hem de kıvamın daha katı olmasına yol açar. Bu yüzden mercimekler mutlaka yıkanmalıdır. En az 10 su yıkayıp nişastadan tamamen arındırıp bir süzgeçten geçirmek gerekmektedir. Mercimekler iyice yıkandıktan sonra çorba normal tencerede pişirilmeli ve mümkünse asla yüksek ateşte pişirilmemelidir.

Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 litre su
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

MERCİMEK ÇORBASININ TARİFİ

Soğanlar doğranarak sıvı yağda kavrulur daha sonra yıkanmış ve süzülmüş mercimek, tuz eklenerek, 1,5 litre suyla kaynatılır. Çorbanızın lezzetli olması için bu su tavuk suyu olmalıdır. 1 adet tavuk budunu haşlayın ve suyunu mercimek çorbası yaparken kullanın. Bu su çorbanızın daha lezzetli olmasını sağlayacak. Marketlerde hazır satılan tavuk sularından da kullanabilirsiniz. Ancak bu çorbanızın tüm şifasını ortadan kaldıracaktır.

Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Pişen mercimekler başka bir tencerede tel süzgeçten geçirilir ya da blender yardımıyla iyice inceltilir.


Daha sonra nane ve kırmızıbiber ve salça güzelce kavrularak çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba bir kaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Çorbanız artık servise hazır.. 1 dilim limonla servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler