Canan Karatay öneriyor. En sağlıklı turşu. Yiyen 95 yaşına kadar yaşar

Canan Karatay öneriyor. En sağlıklı turşu. Yiyen 95 yaşına kadar yaşar
Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği lahana turşusu en sağlıklı turşulardan. Her fırsatta yaptığı açıklamalarla olay olan Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamaları yine olay oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme konusundaki açıklamalarını bilmeyen yoktur. Prof. Dr. Canan Karatay dünyanın en sağlıklı gıdasını açıkladı.

x1080.jpg

Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi. Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" dedi.

EN SAĞLIKLI TURŞU LAHANA TURŞUSU!

Öte yandan Canan Karatay'ın önerdiği turşular arasında ilk sırada da lahana turşusu yer alıyor.

6167f07245d2a06a3cef02cf.jpg

LAHANA TURŞUSUNUN TARİFİ

Canan Karatay'ın önermiş olduğu lahana turşusunun tarifi de aslında çok kolay. Evde sizlerde kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Lahana Turşusu Tarifi

1 büyük lahana
1 litre üzüm sirkesi
Bir baş sarımsak
Su ve tuz

Lahana Turşusu yapılışı

Lahanalar bir gece önceden dış yaprakları soyulur ve göbeği çıkarılarak eşit parçalara bölünür.
Lahana turşusunun erimemesi için çok küçültülmemelidir.
Büyük bir tepsi içerisinde lahanalar tuz ile ovalanır.
Üzerine küçük bir tepsi kapatılarak ağırlık konur ve bir süre bekletilir. Geceden bu işlemi yaparsanız daha iyi olur.
Sabahında sarımsakları soyup hazırlamak gerekir ve sirke turşu yapılacak kavanoza eklenir. Sonrasında içerisine sarımsaklar atılır, üzerine de lahanalar yerleştirilir.
Üzerini bastıracak kadar su eklenir.
Kapağı kapatılır ve 10 gün sonra turşu hazır olur. 20 günde ise tam kıvama ulaşır. 20 gün bekletmek turşuyu daha lezzetli hale getirir.
Ayrıca turşunun, daha çabuk olması için önceden lahanalar haşlanabilir.
Deneyecek herkese afiyet olsun.

Bağışıklık sistemini güçlendiren turşulardan biri olan lahana turşusu aynı zamanda da uzun ömürlü olmayı sağlamaktadır. Bu yüzden yaz kış tüketmek gerekir. Özellikle lahana turşusunun suyunun da mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

İlgili Haberler