Soğanı sütle karıştırıp içmenin şaşırtan etkisi. Vücuda sağladığı şu etkiye bakın

Soğanı sütle karıştırıp içmenin şaşırtan etkisi. Vücuda sağladığı şu etkiye bakın
Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan soğanla sütün birleştiğinde sağlığımız için oldukça faydalı bir hale geldiğini biliyor muydunuz? İşte soğanla sütü kaynatıp içtiğinizde vücudunuza sağlayacağı faydalar…

Yemeklerimize ve salatalarımıza lezzet katan soğanın sayısız faydası bulunuyor. Soğanın içerisinde bulunan antioksidanlar sağlığımız açısından oldukça yararlı bileşenler içermektedir.

Ancak son zamanlarda uygulanan, birazdan vereceğimiz yöntemin birçok sağlık sorununa iyi geldiği belirtiliyor.

haber7'de aktarılanlara göre; Soğanlı süt kürünün kalbi güçlendirdiği, taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önlediği, kan yapımını yardımcı olduğu ve kan basıncını düşürdüğü öğrenildi.

SOĞAN + SÜT KARIŞIMININ DİĞER FAYDALARI

*Safra kesesi salgısını arttırdığı ve taş oluşumunu önlediği bilinmektedir.

*Soğanlı süt kürünün düzenli olarak kullanımı kanser üzerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenmektedir.

*Soğanlı süt kürünün aynı zamanda Kalp ve kanser hastalıkları yanında bunama hastalığı olan *Alzheimer’a da iyi geldiği söyleniyor.

*Ayak, bacak ve vücudun belirli yerlerinde oluşan ödem ve şişliklere akşam yemeğinden 1 saat önce soğanlı süt kürünün içilmesinin iyi geleceği söyleniyor.

*Soğanlı süt kürü nasıl yapılır?

*Sütün içine soğan ve sarımsak koyup kaynatın. Ilık haldeyken süzüp için. Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak koyup kaynatın. Ilık halde süzün, iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde kısa aralıklarla birer tatlı kaşığı içebilirsiniz.

İlgili Haberler