Mercimek köftesinin dağılmaması için bu sırrı kimse size vermez. Deneyin çok daha lezzetli oluyor
Mercimek köftesine bugüne dek kimse hayır dememiştir. Çiğ köfte kadar tüketimi yaygın olmasa da kadınlar mercimek köftesini çok sevmektedir. Özel günlerde veya bir misafir geldiğinde mutlaka Türk mutfağında mercimek köftesi yapılır ve gelen misafirlere ikram edilir.
Mercimek köftesi yaparken bilinmesi gereken bazı püf noktalar var. Ulusalpost.com sitesinde yayınlanan bir içerikte; Mercimek köftesi yaparken bilmeniz gereken püf noktalar paylaşıldı. Eğer yaptığınız mercimek köftesi dağılıyorsa bu bilgiler sayesinde artık dağılmayacak. İşte mercimek köftesi yaparken bilmeniz gereken her şey
İÇ MALZEMELERİNİZ TAZE OLSUN
Mercimek köftesi yaparken iç malzemeleriniz mutlaka ve mutlaka taze olmalıdır .Taze olmayan iç malzemelerle yapılan mercimek köftesinin tadı yavan olacaktır.
Ayrıca mercimek köftesi yaparken iç malzemeleri iyi ayarlamak gerekmektedir.
MERCİMEK KÖFTESİNİN KURUMAMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER
Mercimek köftesi yaparken bir diğer sorunda. Mercimek köftesinin kuruması sorunudur. Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Mercimek köftesini yaparken mutlaka zeytinyağı kullanın. Yap bulgurun bütünleşmesini sağlar ve kuru kalmasını önler.
Aynı zamanda mercimeklerin suyunu tamamen çekmesini beklemeden tencere içerisinde biraz su varken bulguru eklerseniz hem mercimek hem de bulgurun iyice bütünleşmesini sağlayacaksınız. Bu yöntem sayesinde bulgurun çiğ kalmasını da önleyebileceksiniz.
MERCİMEK KÖFTESİNİN DAĞILMAMASI İÇİN NE YAPILIR?
En büyük sorunlardan biri de mercimek köftesinin dağılması sorunudur. Dağılmayan bir mercimek köftesi yapmak ise aslında çok basittir.
Mercimek ve bulguru eşit miktarda kullanmayın. Mercimeğin mutlaka bulgurdan biraz daha fazla olmasına dikkat etmeniz gerek.
Neden böyle yapılmalı?
Mercimek köftesi yaparken mercimek lezzetini daha iyi hissettirecektir. Aynı zamanda da mercimek köftesinin dağılmasını bu yöntem sayesinde önlemiş olacaksınız.
MERCİMEK KÖFTESİNDE MUTLAKA OLMASI GEREKEN BAHARATLAR
Mercimek köftesi yaparken eklemeniz gereken bazı baharatlarda bulunuyor. Lezzetli bir mercimek köftesi için köftenizde bulunması gereken iç malzemeler arasında mutlaka biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyon gibi ürünler olmalıdır. Özellikle köfte içerisine ekleyeceğiniz kimyon farklı bir lezzet katacaktır. Elma sirkesi ve limon suyu da mercimek köftenize ayrı bir tat verirken nar ekşisiyle birlikte tüketmeniz mercimek köftenizin lezzetine lezzet katacaktır.
Mercimek köftesiyle ne iyi gider?
Mercimek köftenizin yanında mutlaka marul olmalıdır. Aynı zamanda ayran ya da kefirle mercimek köftenizi afiyetle tüketebilir ve misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Önemli uyarı: Mercimek köftesi yaptığınız zamanlarda sakın köftenizi dışarıda bekletmeyin. Özellikle yaz sıcaklarında bozulabilir ve besin zehirlenmesine yol açabilir. Yaptığınız anda tüketmeyeceksiniz bir saklama kabı içerisinde 1 gün muhafaza edebilirsiniz. Ancak en geç 1 gün içerisinde tüketmeye özen göstermelisiniz.