Lahmacun harcını böyle hazırlarsanız; Lahmacun çıtır çıtır oluyor.. Çok etkili bir yöntem
Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve Suriye mutfağında çokça tüketilen Lahmacun evde de yapılabilir. Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber ve isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan Orta Doğu mutfağında bir çeşit içli pide olarak bilinir. Genelde fırınlarda ve kebapçılarda satılan lahmacunu evde yapmak isteyenler mutlaka oluyor. İnternette sayısız tarif var. Ancak doğru lahmacun tarifine ulaşmak pek mümkün değil.
Vereceğimiz lahmacun tarifi sayesinde evde çıtır çıtır lahmacun yapabileceksiniz. Sadece tarif ölçülerine uymanız gerekiyor.
İşte çıtır çıtır lahmacun yapmanız için gerekli malzemeler ve tarif
Hamuru için gerekli malzemeler
330 gr un
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahmacun harcı için malzemeler
350 gr yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 tane domates
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
LAHMACUN TARİFİ
Birinci aşama; İlk olarak elediğiniz unu bir kaba alıp, maya ve tuzu da ekleyerek, karıştırıyoruz. .
Ilık suyun içine zeytinyağını ekliyoruz.
*Unun ortasına yuvarlak bir boşluk oluşturup, suyu içine döküp ve tekrar karıştıralım.
İkinci aşama; Tezgahı ve elimizi unlayıp, 20 dakika hamuru kıvam alana dek yoğuruyoruz.
*Kabın içini yağlayıp, hamuru kaba aktaralım ve üstünü kapatalım. Hamur, iki katı olana kadar dinlendirin. Hamur yeterince dinlenmezse lahmacunlar pek iyi pişmiyor.
Üçüncü aşama; Dinlenmiş Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölelim.
*Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açın.
*Açılan hamurun içine, harcı eşit şekilde bastırarak yayın.
*Fırını en üst sıcaklığa ayarlayalım.
Dördüncü aşama; Teflon bir tavayı ısıtıyoruz.
*Lahmacunu tavanın içine koyup altı hafif kızarana kadar pişirelim. Sonra fırının ızgara bölümüne lahmacunu koyalım. (Kapak hafif açık kalacak)
*Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu kağıt örtmemiz gerekiyor. Hazırladığınız tüm lahmacunları bu tarife göre pişirebilirsiniz.
Lahmacunlarınızı biraz dinlendirdikten sonra isteğinize göre yeşillik ve ayranla servis edebilirsiniz.