Artan pilavı atmayın değerlendirin: Damak çatlatan bir lezzet önerisi

Artan pilavı atmayın değerlendirin: Damak çatlatan bir lezzet önerisi
Türk mutfağının çok sevilen lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı bazen fazla yapıldığında atılıyor. Çünkü ertesi gün yeniden ısıtmanın tehlikeli olduğunu söylüyor uzmanlar. Peki artan pilav nasıl değerlendirilir?

Pirinç pilavı yaptınız ve diyelim çok geldi. Ya atacaksınız yada değerlendireceksiniz. Tekrar pirinç pilavı ısıtıldığında tehlikeli olabiliyor. Bu konuyla ilgili halktv.com.tr sayfalarında bir haber paylaşmıştık.

Peki arta kalan pilavla ne yapılır? Çok şaşıracaksınız ama köfte yapılabiliyor. Üstelik damak çatlatan bir köfte elde ediliyor.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 litre su (pirinci haşlamak için)
  • 1 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 ufak kase kaşar peyniri rendesi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak rendesi

Pirinç Köftesinin Tarifi

Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Pirinç köftesi nasıl yapılır?

Güzelce yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine 1 litre su koyup pirinçleri yumuşayana kadar haşlayın. Yeterli kıvama gelince ocağın altını kapatıp süzgeçle fazla suyu süzdürün ve soğumaya bırakın. Eğer artan pilavınız varsa onu kullanabilirsiniz.

Karıştırma kabına soğuyan pirinci, unu, yumurtayı, rendelenmiş sarımsağı, ince doğranmış maydanozu, yeşil soğanı, rendelenmiş kaşarı, tuzu ve baharatları ekleyip elinizle güzelce yoğurun.

Elinizi çok az sıvı yağla yağlayıp yuvarlak formda köfteler yapın. Eldiven kullanırsanız daha kolay şekil verirsiniz. Kıvamı ele yapışıyor. Köfteleriniz kalın olmasın, üzerine hafif bastırın.

Kızartmak için sıvı yağı tencereye alın. Yağ iyice ısınınca köfteleri arkalı önlü kızartın.

Pirinç köftenizi dilerseniz mercimek çorbasıyla servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler