Lokantalar sır gibi saklıyordu; mercimek çorbasının lezzet sırrı
Yaz kış sevilen çorbalardan biride mercimek çorbasıdır. Mercimek çorbası, ana malzemesi mercimek olan bir çorbadır; vejetaryen olabilir veya et içerebilir ve kabuklu veya kabuksuz kahverengi, kırmızı, sarı, yeşil veya siyah mercimek bu çorbanın yapımında kullanabilir. Kabuğu ayıklanmış sarı ve kırmızı mercimekler pişerken parçalanarak koyu bir çorba elde edilir.
Lokantaların demirbaş çorbalarındandır. Lokantalarda yapılan mercimek çorbaları daha lezzetli oluyor. Üzülmeyin, vereceğimiz bu bilgiler sayesinde sizin de çorbanız tıpkı lokantalardaki kadar lezzetli olacak.
İşte lokanta usulü mercimek çorbası için bilmeniz gerekenler;
Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının Tarifi
Mercimeği yıkayıp güzelce süzün.
Mercimeği tencereye aktarın. Üzerine sebzeleri yayın. Suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu rengi değişene dek kavurun.
Yavaş yavaş mercimeğin içerisine ilave edin.
Kıvam aldıktan sonra çorbayı ocaktan alıp blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alıp tencerenin kapağı açık olacak şekilde tereyağı, tuz ve karabiberle tatlandırarak bir taşım daha çorbanızı kaynatın.
Sos tavasında yağı kızdırın ve içerisine toz biber ekleyin. Hazırladığınız sosu mercimek çorbasının üzerinde bir güzel gezdirin.
Kestane pişirirken deneyin; kabuğundan kolayca ayrılıyor ve lokum gibi pişiyor