Kırmızı eti ziyan etmişiz. En doğru et pişirme yöntemiymiş! Et böyle lokum gibi oluyor

Kırmızı eti ziyan etmişiz. En doğru et pişirme yöntemiymiş! Et böyle lokum gibi oluyor
Kırmızı et pişirirken lokum gibi olmasını sağlayan pratik bir aşçılık sırrı var. Bu yöntemle pişen etler lokum gibi oluyor. İşte işinize yarayacak aşçılık sırları

Eti ziyan etmeden pişirmek çok önemlidir. Kırmızı et pişirirken lokum gibi olmasını sağlayacak bir kaç tüyo var. Tarifsiteniz.com sitesinde yer alan bir içerikte; Kırmızı et pişirirken lokum gibi olmasını sağlayan bilgiler paylaşıldı.

İşte et pişirirken bilmeniz gereken o tüyolar;

Kırmızı et pişirirken herkes lokum gibi olmasını ister. Sofraya oturan tüm aile bireyleri de açıkçası lastik gibi bir etten hoşlanmaz. Sizlere şimdi lokum gibi kırmızı et pişirmenin püf noktalarını vereceğiz. Uygulayacağınız bu yöntemler sayesinde pişireceğiniz et hem bol solu hem de lokum gibi olacak.

ET ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öncelikle kasaptan veya marketten et alırken mutlaka dikkat edin. Biraz yağlı ve kassız olan etleri tercih etmelisiniz. Böylelikle lokum gibi et pişirmeniz çok daha kolay olacaktır.

Et kavururken unutmayın etin kendi yağı olursa çok daha iyi pişer ve piştikten sonra lokum gibi bir sonuç elde edilir.

109.jpg

Biftek ya da daha büyük bir parça et pişirecekseniz eti kasapta mutlaka dövdürün. Böylelikle etiniz çok daha hızlı pişecek ve lokum gibi bir sonuç elde edeceksiniz.

PÜF NOKTALAR

Eti pişirirken 1 yemek kaşığı sirke ile bir kaç damla limon sıkmayı ihmal etmeyin. Etin daha da fazla yumuşamasını sağlayacaktır bu yöntem. Limon suyunun zaten et üzerinde yumuşatıcı etkileri bulunmaktadır. Bu yüzden mutlaka limonun mucizevi etkilerinden yararlanın.

Pişirme sırasında ara ara etinizi karıştırın ve de mutlaka suyunu iyi ayarlayın.

Unutmadan tuzunuzu et pişme aşamasına yaklaşınca atın. Çoğu kimse ilk kavurma aşamasında atıyor bu da etin sert olmasına neden oluyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR DİĞER PÜF NOKTA

Öte yandan tüm bu bilgilerin haricinde dikkat etmeniz gereken bir püf nokta daha var... Lokum gibi et elde etmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka eti buzdolabından çıkarır çıkarmaz tüketmeyin. En az etinizi 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirilmeden direk buzdolabından çıkarılarak pişirilen et lokum gibi değil adeta lastik gibi olacaktır.

ET SOTE NASIL YAPILIR?

9.jpg

Malzemeler;

800 gram kadar kuşbaşı ya da julyen doğranmış et
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 adet minik dogranmış domates
1 büyük soğan
3 4 diş sarimsak
Sıvı yağ ya tereyağ
Kekik
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber

ET SOTENİN TARİFİ;

1. adım: Öncelikle tavayı en büyük ocağa koyalım ve iyice kızdıralım. 5 dakika kadar tavayı kızması için bekletin. Etleri kızgın tavaya atıp karıştırarak pişirin.

2. adım: Suyunu çekince kontrol edin etin türüne göre pişme işlemi gecikebilir. Eğer etiniz pişmemişse ve etin suyu kalmadıysa içerisine su eklemeniz ve pişirmeye devam etmeniz gerekir.

3. adım: Etler olurken ayrı bir tava da soğan sarımsak ve biberleri az sıvı yağ ile kavurun.

Son adım: Domates ekleyip biraz karıştırıp hazırda bekletin. Pişen etlere domatesli karışımı ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin. En son baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler