Kestane pişirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı - Sokaklarda yapılanlar gibi lezzetli oluyor

Kestane pişirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı - Sokaklarda yapılanlar gibi lezzetli oluyor
Kestane pişirirken işinize yarayacak harika bir yöntemi sizlerle paylaşacağız. İşte tava kullanarak yapabileceğiniz harika kestane pişirme yöntemi.

Kestane daha çok kış aylarında tükettiğimiz yiyecekler arasında yer alıyor. Sokakta satılanlar genelde çok lezzetli oluyor. Ancak çok pahalılar. Manavdan veya marketten aldığımız kestaneyi evde pişirmek daha mantıklı ve daha bereketli.

Bir sorunumuz var... Evde yapılan kestaneler, sokakta yapılanlar kadar lezzetli olmuyor!

Üzülmeyin vereceğimiz bu bilgi sayesinde evde pişireceğiniz kestane de çok lezzetli olacak. İşte evde kestane tarifinin püf noktası.

KESTANE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilogram kestane
(dilediğiniz kadar)
1/4 çay bardağı su

Not: Satın aldığınız kestaneleri özenle seçin. Ezilmiş, büzülmüş, küflenmiş ve içi geçmiş olmamasına dikkat edin.

Kestanenin yapılışı;

Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan kestaneleri tavaya dizin.
Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını hemen kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika kadar pişirin.
Ardından ters çevirip çeyrek çay bardağından biraz az olan içme suyunu tavaya döküp kapağını tekrar kapatın.

roasted-chestnuts-2881862-960-720.jpg
5 dakika daha pişirdiğinizde kestanelerden birini kontrol edebilirsiniz.

Pişmiş ise ocaktan alıp kestaneleri servis edebilirsiniz.
Hala pişmemişse kapağını kapatıp aynı şekilde pişene kadar bekletin. Kestane ortalama 15- 20 dakikada pişmektedir.

Bu tarifle yapacağınız kestaneler tıpkı sokak satıcıları tarafından yapılan kestaneler kadar lezzetli olacaktır.

Kaynak: Halktv.com.tr

İlgili Haberler