İsraf ediyormuşuz - Kısa sürede bozulmalarını önleyen yöntem! Aşçılar hep böyle yapıyor

İsraf ediyormuşuz - Kısa sürede bozulmalarını önleyen yöntem! Aşçılar hep böyle yapıyor
Sebze ve meyveleri israf etmeden uzun süre saklamak mümkün. İşte Türk mutfağında da çokça tükettiğimiz sebze ve meyveleri uzun süre saklamamızı sağlayacak yöntemler.

Kaliteli bir buzdolabı sahibi olsak bile çoğu zaman sebze ve meyveler kısa sürede bozulabiliyor. Hayat pahalılığının zirve yaptığı günümüzde israfa son vermek gerekiyor. Özellikle sebze ve meyveleri uzun süre taze tutmak çok önemlidir.

AŞÇILAR GERÇEKTEN İŞİ BİLİYORLAR

Çok sayıda aşçı gerçekten mutfak konusunda hepimizden daha iyiler. Özellikle sebze ve meyvelerin nasıl muhafaza edilebileceğini çok iyi biliyorlar.

Bir çok ev hanımının işine yarayacak bazı mutfak bilgilerini sizlerle paylaşacağız. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde sizler de sebze ve meyvelerinizi uzun süre bozulmadan muhafaza edebileceksiniz.

Mynet.com'da yer alan bir içerikte; Sebze ve meyveleri uzun süre bozulmadan korumanın yolları paylaşıldı. İşte o yöntemler

onions-1397037-960-720.jpg

SOĞAN

Soğanları eski usul bir şekilde saklayabilirsiniz: poşetin içinde. Naylon, soğanları saklamak için mükemmeldir çünkü neme değil havaya ihtiyaçları vardır. Bazı insanlar soğanları patateslerin yanında saklar. Bu hatayı yapmayın çünkü patatesler nem verir, bu da soğanların çürümesi anlamına gelir. Poşetlerin mutfakta asılı kalmasını istemiyorsanız, onları içeride tutmak için güzel bir sepet alın.


PATATES


Patateslerin karanlığa ve soğuğa ihtiyacı vardır. Patatesleri çürümeye karşı koruyan, fitosit yayan üvez yapraklarıyla birlikte saklamak daha iyidir. Soğanları ve elmaları yakınlarda saklamayın : Patatesleri mahveden gazlar çıkarırlar.


PANCAR


Pancar muhtemelen patates için tek iyi komşudur. Ekstra nemi emer ve daha da esnek hale gelir. Pancarları patateslerin üzerine koyun.

apple-2391-960-720.jpg


ELMALAR


Elmalar, kiler gibi serin ve karanlık yerlerde saklanmalıdır . Koridorunuzda bir çift karton kutu da iyidir, ancak elmalarınızı yeterince havalandırmayı ve nefes almaları için delikler açmayı unutmayın. Balkonunuzu kullanabilirsiniz. Elmaları soğuksa 2-4 ay saklayabilirsiniz. Sıcaksa - 6 aya kadar. Her elmayı kağıda sarın ve hepsini bir kutuya koyun. Ayrıca her meyve parçasını gliserinle ovalayabilirsiniz. Veya zayıf bir potasyum permanganat solüsyonunda yıkayın.


HAVUÇ

Havuçlar genellikle kum, soğan kabukları ve hatta talaş - nemi emen ve sebzelerin birbiriyle temas etmesine izin vermeyen herhangi bir şeyle birlikte saklanır. Hızlı bir şekilde çorba ve güveç yapmak için bir hayat hilesi var. Havuçları soyun, rendeleyin ve streç filmle sarın. Önceden hazırladığınız havuçları derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.

SARIMSAK

garlic-1238337-960-720.jpg

Sarımsağın saklanması çok zor değil, sadece havaya ve çok fazla nem olmayan karanlık bir yere ihtiyacı var. Havalandırma için koyduğunuz alanın deliklerinin olduğundan emin olun.


LAHANA


Lahanayı evde saklamak zordur. Lahana soyulmalı ve kağıt veya plastik sargıya sarılmalı, 3 kat yeterli olmalıdır. Lahanaların birbirine değmemesine dikkat edin. Ayrıca çürümelerini önlemek için düzenli olarak kontrol edin.

İlgili Haberler