Köylülerin bildiği ama sakladığı yoğurt mayalama yöntemi - Yoğurdu taş gibi yapıyor

Köylülerin bildiği ama sakladığı yoğurt mayalama yöntemi - Yoğurdu taş gibi yapıyor
Türk mutfağının en farklı yoğurt mayalama yöntemi. Bu yöntemle yapılan yoğurtlar taş gibi oluyor.

Ne varsa eskilerde var diye boşuna demiyor atalarımız. Özellikle köylerde yaşayan bir çok kişinin yediği içtiği her şey doğal. Yoğurt marketlerde de satılıyor.

Ancak evlerde yapılan yoğurtlar çok daha sağlıklı. Özellikle köy yoğurdunun üstüne yoğurt tanımam diyorsanız şimdi sizlerle sadece köylülerin bildiği ancak paylaşmadığı bir tarifi paylaşacağız.

Herkesin öğrenmesi için mutlaka sizlerde paylaşın!

Malzemeler

2 litre süt
1 adet orta boy, kurumamış yeşil çam kozalağı

Hazırlanışı

*Topladığınız kozalakları çok iyi bir şekilde yıkayın.


*Sütü tencereye koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Süt eğer köy sütüyse yaklaşık 7 dakika kaynatın. Eğer pastörize süt aldıysanız süt kabarana kadar ısıtıp altını kapatmak yeterli olacaktır.


*Yoğurt mayalayacağınız kabı alın ve sütü içerisine boşaltın. Mayalama ısısına gelene kadar sütü soğutun.


*Mayalama ısısını anlamak için sütün içerisine serçe parmağınızı sokup 10 saniye yanmadan tutmanız gerekiyor.


*Yeşil çam kozalaklarını mayalanan sütün içine koyun. Ve ardından sütünüzü mayalamaya bırakın.

*Bunun için dilerseniz kabın üzerini örterek 10-12 saat bekletebilir ya da birkaç dakika ısıtılmış fırına koyup 5 saat kadar bekletebilirsiniz.


*Son olarak mayalama işlemi bittikten sonra yoğurdunuzu buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat dinlendirdikten sonra kozalakları çıkartın.

Mynet - Fotoğraf: DHA

İlgili Haberler