Kek pişirirken bilmeniz gereken tüyo- Kekiniz artık asla dağılmayacak ve puf puf kabaracak

Kek pişirirken bilmeniz gereken tüyo- Kekiniz artık asla dağılmayacak ve puf puf kabaracak
Kek herkesin sevdiği yiyeceklerdendir. Kek pişirirken bilmeniz gereken bazı mutfak tüyolarını paylaşacağız. Usta aşçıların yöntemleriyle yapacağınız kekleriniz artık dağılmayacak ve puf puf kabaracak. İşte kek yaparken bilmeniz gerekenler..

Kek; beş çaylarının, ev buluşmalarının ve kısır günlerinin olmazsa olmazlarından biridir. Genelde çay ve kahvenin yanında ikram edilen kekler, bir çırpıda hazırlanıp kısa sürede mis gibi kokular yayarak piştiği için de hepimizin favorisi olmaktadır.

Ancak kekin iyi kabarması gerçekten büyük bir mesele. Puf puf kabaran, yumuşacık bir kek tarifinin peşindeyseniz doğru adrestesiniz.

Halk TV editörü sizler için harika bir kek tarifi hazırladı. Şimdi sizlerle nefis mi nefis üzümlü cevizli kek tarifini paylaşacağız.

Kekinizi bu tarife göre yapın. Asla dağılmayacak.. Asla sönmeyecek.

1-001.jpg

Malzemeler;

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limonun kabuğunun rendesi
Çay kaşığının ucu ile tarçın
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz

Üzümlü cevizli kekin yapılış aşamaları

* Öncelikle kuru üzümleri ayıklamamız gerekiyor.
*Üzerine kaynar su dökerek, biz keki hazırlayana kadar üzümleri bekletiyoruz.
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, bir kabın içinde mikser yardımı ile beyaz köpük olana kadar iyice çırpalım.
*Yağ, yoğurt, tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyip, çırpma işlemini sürdürüyoruz.
*Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozu da ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
*Üzümleri süzüp, kağıt havlu yardımı ile güzelce suyunu çektiriyoruz.
*Bir tabağa üzümleri koyup üzerini hafifçe unlayıp, sallıyoruz ki üzümlerin her tarafına un değsin.
*Kek karışımının içine, unlanmış üzümleri ve cevizleri ilave ederek, kaşıkla bir iki defa hafifçe karıştıralım.
*Yağlayıp, un serptiğimiz kek kalıbına iyice karışımı döküyoruz.
* Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında, üzeri pembeleşene kadar kekimizi pişiriyoruz.
*Önemli hatırlatma; Kekin piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.

SERVİS AŞAMASI;


Kekimiz fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika dinlendirilmeli. Ardından kalıptan çıkaralım. Yoksa kekimiz parçalanır. Hafif soğuduğunda, üzerine pudra şekeri serpiştirerek keki süsleyebilirsiniz.

Evet bu tarifle yapılan kek asla sönmüyor ve asla dağılmıyor.

Bilmeniz gereken diğer tüyolar;

  • Kuru üzümleri hafif unlamazsanız dibe çöker.
  • 30 dakikadan önce fırınınızı açarsanız, kekiniz çöker. Bu yüzden fırını sık sık açmaktan vazgeçin.
  • Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için fırını açıp, kekinizin içine mutlaka kürdanı batırın. Tertemiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Üzümleri attıktan sonra fazla karıştırmayın, hafifçe dağıtmanız yeterli olacaktır.

İlgili Haberler