Patlıcan kızartması yaparken bilmeniz gereken tüyo! Ne yağ çekiyor ne kararıyor
Patlıcan kızartması, Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Patlıcan kızartması yaparken israf etmemek gerekiyor. Yağ çekmiş veya kararmış patlıcan lezzetsiz oluyor. Aynı zamanda da mideye oturuyor. Patlıcan kızartması yaparken işinize yarayacak bir kaç tüyo var. Ulusalpost.com'da aktarılanlara göre; Patlıcan kızartması yaparken yağ çekmesini önleyen bir kaç yöntem bulunuyor.
Patlıcan kızartması en sevilen kızarma tarifleri arasında yer alır. Patates kızartmasının yanına da çok yakışır. Ancak çoğu zaman patlıcan kızartması yaparken yağ çekme sorunuyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
Yağ çekmeyen patlıcan kızartması aslında sanıldığı kadar zor değil.
Vereceğimiz bu püf noktalar sayesinde yapacağınız patlıcan kızartması gerçekten çok daha lezzetli olacak. İşte patlıcan kızartması yaparken bilmeniz gereken her şey!
TUZLU SUDA BEKLETEBİLİRSİNİZ
Patlıcanları soyup yıkayalım. Acısını almak için, soğuk tuzlu su içerisinde bekletelim. Ardından suyu değiştirip tekrar suda bekletelim. Patlıcanları dilimleyip, yeniden tuzlu su içerisine ekleyelim. Bu yöntem sayesinde patlıcanların az yağ çekmesini sağlayabiliriz.
YAĞ SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Ayçiçek yağı kullanmayın. Zeytinyağı ile kızarttığınız patlıcanlar yağ çekmesini önleyecektir. Aynı zamanda daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca yağın içerisine biraz sirke eklemeniz de etkili patlıcanların yağ çekmesini önleyecektir.
OCAK AYARINA DİKKAT EDİN
Patlıcan kızartması yaparken ocak ayarı da çok önemlidir. Eğer ocağın altını çok açarsanız fazla yağ çekmesine neden olursunuz. Sonrasında pişen patlıcanları bir havlu kağıt üzerine alırsanız fazla yağın çekmesini bu sayede önlemiş olursunuz.
FIRINDA PİŞİREBİLİRSİNİZ
Patlıcan kızartırken bir yöntem daha var. Fırında pişirmek. Patlıcanları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Ve patlıcanların üzerine tuz ile birlikte biraz zeytinyağı dökün sonra fırına verin. Böylece patlıcanlarınız daha lezzetli olacak ve yağ içinde kalmayacak.