Suyu aldı ama tekrar havalanamadı! Yangın söndürme uçağı barajda kaldı: İşte o anlar
İzmir'in Kiraz ilçesinde orman dışı alanda çıkan yangına müdahale için su ikmali yapmak için Beydağ Baraj Göleti'ne inen ancak tekrar havalanamayan uçağın görüntüleri ortaya çıktı.
İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi'nde, dün saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman dışı alanda yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yangının Aydın il sınırına yakın noktada çıkması nedeniyle müdahale çalışmaları Aydın Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yürütüldü.
Yangının kısa sürede büyümesini önlemek amacıyla havadan 2 helikopterle yoğun söndürme çalışması gerçekleştirildi. Karadan ise 5 arazöz müdahalede bulundu.

YANGIN 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Yangın havadan ve karadan müdahale ile 2 saatte kontrol altına alındı. Yangın daha sonra tamamen söndürüldü. Öte yandan söndürme çalışmaları sırasında, bir yangın söndürme uçağının Beydağ Baraj Göleti'nden su aldığı ancak yeniden havalanamadığı bildirildi.

Pilotunun güvenli şekilde tahliye edildiği uçağa ait görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, uçağın gölete inişi yer alıyor. (DHA)
Orman yangını söndürmeye giden ekiplerden tünel parası istendi: Bu vatan hainliğidir