Gürel Yurttaş

Gürel Yurttaş

Galatasaray kazandı. Ama Beşiktaş'ı da Arda Kardeşler durdurdu

Derbi beklendiği gibi heyecanlı başladı. Hatta Galatasaray golle başladı denilebilir. Beşiktaş'ın rakibini üzerine çekmesi, ani atakla da atağa çıkması bekleniyordu. Galatasaray'ın ise çift santrforla yüklenmesi.

Ama beklendiği gibi başlamadı oyun. Top ilk yarıda daha çok Beşiktaş'ta kaldı kalmasına da rakih ceza alanına daha çok giren takım Galatasaray oldu.
Galatasaray'ın duran toplarda etkili olduğu bilinirken, maçın başlarında üst üste duran top fırsatları verdi Beşiktaş rakibine. Yine bunlardan biri Semih'in Icardi'ye gereksiz faulu ile oldu.

O ortada da Beşiktaş savunmasının gözü Icardi ve Osimhen'deyken gerilerden gelen Davinson Sanchez kafayla filelere yolladı topu: 1-0.

İlk yarıdan başka akıllarda kalanlar neydi derseniz... Galatasaraylıların penaltı beklediği bir pozisyon var. Udokai-Icardi mücadelesinden. Hatta Okan Buruk bile yine itiraz etti kenardan hakeme "Yine vermedin yine vermedin" diye bağırarak. Ama penaltı değildi bence. Zaten VAR incelemesi bile çok kısa sürdü.

DAVINSON SANCHEZ'İN GÖRÜLMEYEN FAULLERİ

Bir de Davinson Sanhez'e bir paragraf açmalıyım. Bir pozisyonda topu ayağından çıkaran Immobile'nin karnına gereksiz bir yumruk attı. Arda Kardeşler görmedi bunu. Bir de Rafa Silva topu kurtardığı anca ceza alanına girecekti ki ayak bileğine yine Sanchez'den tekmeyi yedi. Arda Kardeşler kartlık faul olmasına rağmen sanırım yine göremedi. Yardımcı hakem de uyarmadı onu.

Bir de Immobile'nin çaprazdan ceza alanına girerken Barış Alper tarafından düşürülmesi... Arda Kardeşler bu kez gördü. Faulu verdi, sarı kartı gösterdi. Peki Immobile kurtulsaydı rakibinden karşısında kaleciden başka kimse var mıydı, yoktu. Beşiktaşlılar o yüzden kartın rengine itiraz etti.

Galatasaray ilk yarıyı önde bitirmesine rağmen iki beki Kaan Ayhan ve Barış Alper'in sarı kartla soyunma odasına dönmeleri enteresandı.
Beşiktaş daha çok topla oynamasına rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ise beklendiği kadar organize olamadı. İlk yarının özeti buydu.

İkinci yarı da aynı görüntüde başladı. Beşiktaş yine daha çok topla oynuyordu, Galatasaray ise tehlikeli oluyordu.

ARDA KARDEŞLER'DEN TARTIŞILACAK KARARLAR

Ve yine Ali Şansalan'dan tartışılacak düdükler geliyordu.
Mesela 62. dakikada. Immobile'ye yaptığı bir faul var Sanchez'in. Sarı kart gördü doğal olarak. İlk yarıdaki kartı da görseydi kırmızı kartla oyun dışında kalacaktı. Ama kaldı. Yalnız şunu da belirtmeliyim; Galatasaray'ın sahadaki iyi futbolcularından biriydi.

Gelelim Galatasaray'ın 67. dakikadaki golüne. Golden önce Beşiktaş ataktayken Barış Alper, Rafa Silva'nın formasından çekerek topu kaptı. Hakem forma uzamasına rağmen oyunu devam ettirdi. Faulu verse sarı kartı da çıkarabilir, Barış kırmızıdan atılabilirdi. Ama vermedi hakem. Uzun bir topla çıktılar.

Icardi'ye faul yapıldı. Faul atışını kullanan Sara ortaladı, Osimhen bomboş durumda kimse müdahale etmeden kafayla topu filelere yolladı. Antrenmanda bile yenmez böyle gol.

Beşiktaş'ta kötüler vardı, çok kötü olan da vardı. O da Joao Mario'ydu. Nihayet bunu gördü 2-0'dan sonra da oyundan aldı. Muçi girdi yerine.

Galatasaray'da ise 82'de Osimhen'le Torreira çıktı, Mertens ve Kerem Demirbay girdi.
Beşiktaş'ta Svenson ile Emirhan'ın yerine Onur ve Tayyip Talha girdi 85. dakikada.
90+4'te Muçi'nin attığı nefis gol Beşiktaş için teselli olmaktan öte gidemedi.

Sonuçta Galatasaray kazandı. Kutlarım. Ancak maalesef yine hakem kararları damga vurdu bir derbiye daha. Beşiktaş hem Galatasaray'a yenildi hem de Arda Kardeşler'e. Galatasaray 9 kişi kalması gereken maçı 11 kişi tamamladı. Yukarıda saydığım pozisyonların dışında maç içinde de verdiği çok sayıda tartışmalı kararı vardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gürel Yurttaş Arşivi