Cumhur İttifakı’nın asabı bozuk!..

MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu söylemiş.

Sen misin söyleyen…

Doğru disiplin kuruluna. Hem de tedbirli olarak. Yani suçu o kadar ağır ki disiplin kurulunun kararını beklemeden partiden uzaklaştırmışlar. Tedbirli sevkin anlamı bu. Belli partiden atacaklar.

Atsınlar tabii, suçu büyük!..

Ne demek, vatandaş muzdarip!.. Vatandaş mutlu, vatandaş memnun. Vatandaş aç değil, açıkta değil.

Ayrıca ‘muzdarip’ demekle kalmamış başka neler dememiş ki…

Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon var demiş. Zamlar milletin belini büküyor demiş. Bunları görmezden gelemeyiz demiş. Bunları konuşmamız lazım demiş. Bunları yok sayamayız demiş. Dünyada pandemi var, enerji krizi var bu yüzden böyle oldu demek, bu bir kaçamak demiş.

Ayıp etmiş!.. Atılmayı hak etmiş!..

Milletin sesini, milletin ıstırabını milletvekili olarak dillendirmiş.

Büyük suç!..

Sadece MHP’den değil Anayasa’nın üyelikle bağdaşmayan işler maddesini esneterek milletvekilliğinden de atsınlar.

Şaka yapmıyorum, abartmıyorum. Partiden atmaya kalkan zihniyet elinden gelse milletvekilliğinden de atar.

Neyse gelin biz tedbirli disiplin vakası üzerinden iktidarın halini değerlendirelim…

Birincisi, belli ki Cumhur İttifakı’nın asabı bozuk. Sinirler gergin. Enflasyon sadece vatandaşı değil onları da ezmiş. Hayat pahalılığı ayak nasırı olmuş. Üzerine bastın mı cıyaklıyorlar…( Sadece Bahçeli değil, Erdoğan’da açız diyene öfkeleniyor, kızıyor)

İkincisi, Cumhur İttifakı’nın artık en küçük eleştiriye tahammülü kalmamış. 2023 seçimlerini düşündükçe karabasanlar basıyor herhalde. Özellikle MHP’yi. Anketlere göre yüzde 8’e inmişler, yönleri aşağıya doğru.

Üçüncüsü, kurdukları rejim milletvekillerini el kaldırma makinası olarak görüyor. Merkezden gelen metin dışına çıkmaları yasak. Fikir beyan etmek büyük suç. (Kayseri Milletvekili Ersoy’un bu suçu işledi)

Dördüncüsü, Cumhur İttifakı, ekonomik buhranın kendi takıntıları (faiz sebep enflasyon sonuç) yüzünden olduğunu kabul etmiyor. Dış etkenlere bağlamak istiyor. Bütün dünya da enflasyon yüksek propagandası yapıyor. (Avrupa ortalaması yüzde 7.5, Orban’ın Macaristan’ında 8.3, Türkiye’de 61.1)

Kendi içlerinden biri ‘ bu bir kaçamak’ diyerek aldatmaca olduğunu söylerse hemen hain ilan ediyorlar.

Beşincisi, iktidarın küçük ortağı memleket güllük gülistanlık, hayat pahalı değil, sıkıntılar savaş nedeniyle, barış gelince geçecek söylemini parti politikası haline getirmiş. Bizden kaynaklı diyeni kapının önüne koyuyor.

Altıncısı, Sadece Saray halktan koptu zannederdik. MHP de halktan kopmuş. Bırakın daha da ötesi kendi seçmeninden, kendi tabanından bile kopmuş.

Aksoy araştırma şirketinin son anketini gördüm. Hayat pahalı diyenlerin oranı yüzde 97.4… Kalıcı olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 71.4… Peki MHP’liler ne diyor?

MHP’lilerin yüzde yüzü. Tamamı hayat pahalılığı var demiş. 68.6’sı ise enflasyonun kalıcı olduğu görüşünde…

MHP yönetimi kendi tabanının bu görüşünü dile getiren milletvekilini ‘parti politikasına aykırı’ diyerek disipline veriyor.

Tabanından kopmak bu demek! Sırca köşkte yaşamak bu demek!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi