Bahçeli enflasyonu FETÖ’ye bağladı

İktidarın küçük ortağı Bahçeli ekonomideki büyük buhranı, dayanılmaz hayat pahalılığını dış mihrakların üzerine yıktı.

Olacağı buydu zaten. Teflon tava politikasının gereğini yaptı.

Meğer sudan çıkmış ak kaşık gibilermiş de haberimiz yokmuş! Dış güçler ülkemizi bu hale getirmiş. Üzerimize büyük oyunlar oynamışlar!

Bahçeli uzun konuşmasında neler söylemedi, neler! Dinlediniz mi, okudunuz mu?

Ağzınız bir karış açık kalır.

Türkiye’ye yabancı yatırımcı girişini kesintiye uğratmak, yatırım ve büyüme seferberliğini boğmak, borç ödeme kabiliyeti zaafa uğratmak için çalışan kötü niyetli mihraklar varmış. Tabi bu mihrakların iç uzantısı da varmış…

Dolar kurunun, yüksek enflasyonun, yüksek faizlerin, her geçen gün yoksullaşmamızın nedeni onlarmış.

Bahçeli bunları inanarak mı söyledi, hükümete destek olmak için mi söyledi, siyaseten mi söyledi bilemem…

Ama söyledi…

Mihrakların başında da FETÖ’cüler varmış. FETÖ’cüler ve sıcak para çeteleri ve tabii ki yerli uzantıları…

İster inan ister inanma…

Bahçeli çerçeveyi çizdi Demek ki iktidar cenahının önümüzdeki günler de sürdüreceği kampanya bu olacak. Ekonomik buhranı FETÖ’ye, dış mihraklara, Türkiye’yi kıskanan güçlere bağlayacaklar. Beka meselesi ilan edecekler. Karşı çıkana hain gözüyle bakacaklar. İşbirlikçi diyecekler.

Bahçeli’nin konuşma metnini dikkatle okudum. İktidarın yeni söylemini anladım. İktidarın resmi söylemi de diyebilirsiniz.

Devletin resmi söylemi haline de getirebilirler. Parti devlet modeline geçtiğimize göre…

Bundan böyle…

İktidar sözcülerinin /bakanlarının ağzından aynı ifadeler dökülecek.

İktidara yakın yazarlar/gazeteciler/akademisyenler/yorumcular ekranlara kurulduklarında benzer cümleler kullanacaklar.

Ne mi diyecekler? Bahçeli’nin konuşmasından birkaç örnek vereyim…

Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokan, vatandaşlarımızın alım gücünü zayıflatan güdümlü ve siparişi yapılmış fiyat artışlarının geri planında bize göre Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır’

Milletimizin refahından, devletimizin bekasından rahatsızlık duyan iç ve dış işgal cephesiyle yeminli Türkiye düşmanları diriliş ve yükseliş ruhunu baltalamak maksadıyla dört bir koldan harekete geçmektedir’

‘ FETÖ’cüler, sıcak para çeteleri, köksüz sermaye grupları, bunların yerli uzantıları, içimize kadar sızmış meşum ayakları, küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler, emperyalizme gönüllü casusluk yapan kokuşmuşlar Türkiye’nin ekonomik olarak köşeye sıkışması, milletimizin hayat pahalılığın içine gömülmesi amacıyla faaliyet içindedir.’

Daha fazla alıntı yapmama gerek yok herhalde. Amaçlarının ne olduğunu anladınız değil mi?

Sormadan edemeyeceğim…

Faiz indirimine FETÖ’cüler mi karar verdi, dış mihraklar mı?

Kuru yükselten kimdi? Kur rekabetçi oldu ihracat artacak diye demeç veren kimlerdi?

Dış güçler mi?

Yoksa FETÖ’cüler mi?

Faizler indirildikçe eylül/ekim/kasım aylarında yapmayın etmeyin faizi böyle indirirseniz faiz yükselir kur kontrolden çıkar, enflasyon fırlar diye yalvaran kimdi?

Dış mihrakların içerideki uzantıları mı?

Bahçeli’ye son sorum şu: Ben nereden bileyim diyemez. Kendisi iktidar ortağı çağırır Merkez Bankası Başkanı’nı sorar. Veya Hazine Bakanı’na..

Önce meseleyi hatırlatayım. Merkez Bankası Para Kurulu 16 Aralık günü dolar 14 lira seviyesinde seyrederken faizi 100 baz puan daha düşürerek doların 18 liraya çıkmasına neden oldu. Dört gün sonra, cumartesi pazarı saymazsak iki iş günü sonra Kur Korumalı Mevduat açıklanarak gece yarısı operasyonla kur 11 liraya indirildi. Kuru önce çıkardılar sonra hemen indirdiler.

Bu operasyonun altında ne yatıyor?

Madem kur endişesi vardı faizi neden indirdiler?

Bu da mı dış mihrakların, FETÖ’cülerin oyunu…

İktidara ve iktidarın küçük ortağına tavsiyem şu: Dış güçler ile FETÖ’cülerin arkasına sığınmayı bırakın artık. Yeteri kadar yararlanmadınız mı?

Küçük bir not düşerek yazıya noktayı koyayım. Bahçeli’nin söylediklerini bir kenara not edin. Önümüzdeki günlerde sık sık duyacaksınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi