6’lı masa adayını açıklasın mı beklesin mi?

Millet ittifakı şemsiyesi altında kurulan 6’lı masada kimler olduğunu saymama gerek yok herhalde. Yine de hatırlatayım…

Saadet var, Deva var, Gelecek var, DP var ve İYİ Parti ile CHP var. Partilerin genel başkanları beş kez bir araya geldi, yuvarlak masalarda buluştu, altıncısı ağustos ayının sonunda.

Soru önemli 6’lı masa ağustos sonunda adayını açıklayıp büyük seçim kampanyasını başlatmalı mı yoksa seçim takviminin başlamasını beklemeli mi?

AKP Genel Başkanı Erdoğan hadi rakibimi açıklayın diye bastırıyor. Adayınız yıpranır, korkuyor musunuz diye tahrik ediyor…

Saray’ın ricası veya talimatlı olduğu belli bazı yazarlar gün aşırı bu meseleyi ele alıyor…

İktidar cenahı; liderinden vekiline, bürokrat bakanından üst düzey devlet memuruna, TV yorumcusundan anketçisine, yazarından çizerine kadar aynı türküyü söylüyor.

Hadi açıkla hadi açıkla

Onların niyetleri belli…

Fakat… Muhalefet cephesinde de iyi niyetli benzer tartışmalar yaşanıyor. Kimi, zamanı geldi muhalefet adayını açıklasın o aday da kadrolarını ilan etsin, Türkiye’yi bu bataktan nasıl kurtaracağını açıklasın. Gerekirse köy köy gezerek anlatsın istiyor. Millete güven versin

İstiyor…

Ve ekliyorlar; bırakın ilkeyi, bırakın parlamenter sistemi anlatmayı, bırakın kuracağınız düzeni izah etmeyi. Birinci meseleniz seçimi alacak adayı vakit geçirmeden çıkarmak olmalıdır. Birinci meseleniz Cumhurbaşkanlığını almak olmalıdır. Gerisi zaten gelir.

Bu görüşe karşı çıkanlar da var. Mesela; 6’lı masanın liderleri farklı düşünüyor. Onlar adaylarının açıklandığı gün meselenin iki aday arasına sıkışacağından endişe ediyor.

O bunu dedi, öteki bunu dedi itişmesine dönüşeceğinden korkuyorlar.

Oysa; başımıza gelen bu büyük felaketin, yüzde yüzü aşan enflasyonun, dünyadaki sıfır itibarın, yabancı yatırımcı gelmemesinin, doların 17 liraya çıkmasının, bu sebeple insanımızın yurt dışına çıkamamasının, bilim insanlarımızın bile seminerlere katılamamasının, Avrupa’da eğitim almanın hayal olduğunun müsebbibi bu rejimdir.

Fakirleşmelerinin birinci nedeni budur…

Tek adam yönetimidir.

Anladığım kadarıyla 6’lı masa önce halka bunu anlatmalıyız, halkın bunu durumu anlamasını sağlamalıyız diyor.

Ve bu sebepten aday çıkarmayı ikinci plana atıyorlar. Erdoğan’ın karşısına şimdiden aday çıkartırsak sen mi daha iyi yönetirsin ben mi daha yönetirim yarışına dönüşür. İş çığırından çıkar. Ali gitsin Veli gelsin meselesine dönüşür…

Oysa bu rejim meselesi…

Oysa oylayacağımız rejim…

Oysa oylayacağımız çocuklarımızın geleceği…

Çünkü diyorlar; yoksulluğumuzun nedeni MHP Lideri Bahçeli’nin fikir babalığı yaptığı dünyada örneği olmayan rejimdir.

Şunu da unutmamak gerek. Bu rejimin alt yapısını FETÖ’cü alçak darbeciler hazırladı.

Onlar sayesinde ‘tek adam rejimi ülkeyi felakete sürükler’ diyen Bahçeli fikir değiştirdi.

Onlar sayesinde olağanüstü hal yönetimi günlerinde referandum oldu.

Yeniden demokratik düzeni kurmanın zamanıdır. FETÖ’cülerin yıktığı devlet yapısını, kurumları, yargıyı yeniden inşa etme zamanıdır… Muhalefetin halka önce bunu anlatmamız lazım…

Aday kolay iş…

Muhalefet böyle düşünüyor. Ben de aynı görüşteyim.

Muhalefet bütün aktörleriyle, bütün birikimiyle, bütün varlığıyla, bütün değerleriyle sahaya çıkmalı maçı penaltıya bile bırakmamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi