Taksim'de terör: İkinci günde neler oldu?

Taksim'de terör: İkinci günde neler oldu?
İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı. Patlamanın ikinci gününde saldırıya dair bütün ayrıntılar halktv.com.tr'nin haberlerinde...

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası gelişmeler devam ediyor. BTK, saldırının ardından bant daraltarak Twitter'a girişi kısıtladı. Ancak BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, başsağlığı mesajını Twitter üzerinden yaptı. Sosyal medya kullanıcıları Twitter kısıtlandığı halde Twitter'ı kullanan BTK Başkanı'na hangi VPN'i kullandığını sorarak ti'ye aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Soylu ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin kimliklerini açıkladı.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından polisin yaptığı çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Ekipler, olay yerindeki incelemelerini tamamlarken, cadde tekrar yaya trafiğine açıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Patlamanın olduğu yerdeki beton saksılar kaldırılarak polis bariyeri konuldu. Diğer beton saksıların da bankları söküldü.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıdan kurtulan İtalyan öğrenci Massimo D'Angelo, aniden iki patlama sesi duyduklarını belirterek, "Denize doğru koşuyordum, çünkü bunun güvenli olacağını düşünüyordum" dedi.

Patlamada bombayı bıraktığından şüphelenen kadının kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiği ifade edilen şüphelinin yakalanma anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara'nın cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp'tan teslim alındı.

Daha cenazeler defnedilmemişken Yeni Akit, terörden fırsatçılık çıkarmak için kolları sıvadı. Servis ettiği haberlerle CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB ve İBB Başkanı İmamoğlu'ne hedef aldı.

İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği alana hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bırakıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, İstanbul'daki patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Barolar, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir insanlık suçu işlenmiştir" denildi.

Emniyet, bombalı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin Suriye uyruklu Ahlam Albahsır olduğunu açıkladı.

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un avukat olan kızı Jiyan Tosun dün Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya tarafından sosyal medyada Taksim saldırısının faili olarak gösterildi. Taşkaya bir süre sonra paylaşımını sildi. Bu paylaşım üzerine Tosun’a yönelik ölüm tehditleri gelmeye başladı. Telefonla ulaştığımız Taşkaya, “Telegram'dan alıp paylaştım. 3 dakikada sildim” dedi.

Taksim'deki saldırıda kızıyla ölen Yusuf, mağazadaki eşini bekliyormuş

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi.

EGM Kriminal Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğunu tespit etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

CHP’li Gürsel Tekin, Taksim'de yaşanan bombalı saldırı nedeniyle sosyal medyanın 'Anayasa ve yasalara aykırı olarak' erişime kapatıldığı gerekçesiyle BTK Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İstiklal Caddesi'ne gelerek, bombalı saldırının düzenlediği noktada oluşturan platforma saldırıda yaşamını yitirenler için karanfil bıraktı ve esnafı ziyaret etti. Halk TV muhabiri Dilan Alp'in kaldırılan saksılara ilişkin sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım" dedi.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Arzu Özsoy (41) ve kızı Yağmur Uçar (15) için dedesi Mehmet Özsoy, Bakırköy'de yaşadıkları evlerinin önünde taziyeleri kabul etti.

Teröristin kaçtığı anlarda kamera görüntülerine yansıyan iki kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İsrail medyasına göre, İran medyası ise saldırıdan iki İsrailli kadının sorumlu olduğu dezenformasyonunu yaydı.

İstiklal Caddesi'ne patlayıcı bırakan Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in yakalandığı Küçükçekmece'deki ev görüntülendi.

DEVA Partisi ev sahipliğinde toplanana altılı masa, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin ortak açıklama yayınladı.

İstanbul'da, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 yaralandığı patlamada yaralananlar o anları anlattı.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ecrin'in annesi, Yusuf Meydan'ın eşi, Mevlüdiye Meydan, kızı ve eşinin fotoğraflarını öperek "Üzerimde kocamla kızımın kanı var" diyerek gözyaşı döktü.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin hayatını kaybetmişti. 9 yaşındaki Ecrin'in 2016 yılına ait ve 3 yaşındaki fotoğrafları paylaşılmıştı. Haluk Levent ise Ecrin'in 9 yaşındaki fotoğrafını paylaştı.

İstanbul'da dün yaşanan bombalı saldırı ardından AFP haber ajansı terör örgütü PKK'nın olaya ilişkin açıklamasını haberleştirdi. AFP'nin haberine göre, terör örgütü PKK saldırıyı üstlenmediğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıda hayatını kaybeden Arzu Özsoy ve 15 yaşındaki kızı Yağmur Uçar için dede Mehmet Özsoy'un evinin önünde düzenlediği taziyeye katıldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İstanbul'da 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınadı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırıyı "İnsan hakları, barış ve demokrasi değerlerini savunmakta ısrarcı olacağız" diyerek kınadı.

İstiklal Caddesi'ne patlayıcı bırakan şüpheli Ahlam Albashır'ın, çalıştığı işyerinin bulunduğu mahalle sakinleri konuştu.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası Tünel’deki silah seslerinin nedeni belli oldu: Bir kadın yanlışlıkla vurulmuş

TİP, İstiklal'deki bombalı saldırıya ilişkin, "Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız” açıklamasını yaptı.

İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan terör saldırısında eşi ve kızı yaralanan Tamer Sinan, patlama sonrasında yaşadıklarını anlattı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İstanbul Taksim'deki terör saldırısını kınadı ve İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında yapılan NATO anlaşmasının şartlarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin cenazeleri toprağa verildi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının olduğu alanda saldırıyı kınadı.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası avukat Jiyan Tosun, Zafer Partili Taşkaya tarafından hedef gösterilmişti. Tosun, yaptığı açıklamada, "Ben bir bombalı eylemden sağ kurtulmuş biriyim ama bombacı olmakla itham ediliyorum. Hiçbir şey çıkmayacağını bildikleri için böyle bir karalama girişiminde bulunuyorlar" dedi.

İBB Meclisi, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısını ortak bir bildiriyle kınadı. Bildiride, “Bu türden kalleşçe ve haince yapılan saldırılar, milletimizin yürüyüşünü, azim ve direncini asla kıramayacaktır” denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de Taksim'deki terör saldırısını lanetleyen bir açıklama yaptı. TTB yazılı açıklamasında "Siyasal kutuplaşmanın tırmandığı bu dönemde kaygı uyandırıcı bir sürece doğru yeniden sürükleniyoruz. Korku ve terör ortamı besleniyor; yaşama karşı ölümün, aydınlığa karşı karanlığın sesi baskın hale geliyor" dedi.

İstanbul Valiliğinin aldığı karar gereğince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, güvenlik tedbiri kapsamında İstiklal Caddesi'ndeki beton saksıları kaldırmaya başladığı bildirildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında akşam saatlerinde 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı böylelikle 48'e yükseldi.

Kaynak:halktv.com.tr