İmamoğlu'ndan saksı yanıtı: Suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İstiklal Caddesi'ne gelerek, bombalı saldırının düzenlediği noktada oluşturan platforma saldırıda yaşamını yitirenler için karanfil bıraktı ve esnafı ziyaret etti. Halk TV muhabiri Dilan Alp'in kaldırılan saksılara ilişkin sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların anısına, patlamanın olduğu noktaya karanfil bıraktı. İmamoğlu, "Hiçbir zaman terörizmin bu hamlelerine karşı yüzümüz aşağı eğilmeyecek" dedi.

İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Başımız sağ olsun. Hepimize milletçe başsağlığı diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Yaralılarımızın durumu gayet iyi, bu sevindirici. Ama ne yazık ki kaybettiğimiz canlar hepimizi üzmüştür. Allah rahmet etsin. Terörizme karşı, terör örgütlerine karşı dimdik, 16 milyon İstanbullu var İstanbul'da. 86 milyon milletimizle beraber, milletçe omuz omuza mücadele vereceğiz. Hiçbir zaman, asla terörizmin bu hamlelerine karşı yüzümüz aşağı eğilmeyecek.

Buradayız, İstiklal Caddesi'ndeyiz, İstanbul’umuzun göz bebeği İstiklal Caddesi'ndeyiz. Her sabah gelip esnafımıza hayırlı işler dileyeceğim, onlarla alışveriş yapıp çayını, kahvesini içeceğim. İstanbul'da turistleri, şehrimizin misafirlerini ve şehrimizin insanlarını dünden daha güvenli oldukları bir ortamda ağırlamanın üzerimize düşen sorumluluğunu ortaya koyacağız. Kimse bundan kuşku duymasın. Terörizmi, terör örgütlerini dün en üst seviyede kınadığımız gibi şimdi de kınıyoruz. Allah milletimizi korusun. Bizler omuz omuzayız, yan yanayız. Devletimizin her kurumuyla, her birimiyle bir arada mücadelemizi vereceğiz. Tekrar başımız sağ olsun, yaralılarımıza acil şifa diliyorum"

imamoglutaksim.jpeg

'Suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım'

İmamoğlu, İstiklal Caddesi'nin esnafını da ziyaret etti.

imamoglutaksimziyaret.jpeg

Ziyaret esnasında Halk TV muhabiri Dilan Alp'in kaldırılan banklara ilişkin sorusuna yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

Şu an da bu bir konu mudur, konuşulmalı mıdır? Çok üzücü.

Ben buraya geldim vatandaşlarımızla birlikte huzur için barış için bir aradayız. Birbirimize moral verelim esnafın yüzü gülsün. Bu süreç normalleşene kadar her sabah geleceğim ve esnafımızla çay, kahve içeceğim. Herkesi bekliyorum.

Biz bugünlerde bir arada olmalıyız. Kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası doğru bir kafa değil. Akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Bu türlü düşünceye sahip olanları Allah'a havale ediyorum. Biz bir arada, ortak akılla saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım. Ona göre doğru karar vermemiz lazım.

imamogluziyaret.jpeg