Avukat Jiyan Tosun'u hedef gösteren Zafer Partili Taşkaya'dan 'pes dedirten' savunma

Avukat Jiyan Tosun'u hedef gösteren Zafer Partili Taşkaya'dan 'pes dedirten' savunma
Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un avukat olan kızı Jiyan Tosun dün Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya tarafından sosyal medyada Taksim saldırısının faili olarak gösterildi. Taşkaya bir süre sonra paylaşımını sildi. Bu paylaşım üzerine Tosun’a yönelik ölüm tehditleri gelmeye başladı. Telefonla ulaştığımız Taşkaya, “Telegram'dan alıp paylaştım. 3 dakikada sildim” dedi.

İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan patlamada Zafer Partili Ahmet Taşkaya 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı avukat Jiyan Tosun’u hedef gösterdi. Patlamanın yaşandığı sırada Jiyan Tosun müvekkilleriyle görüşmedeydi. Gelen tepkiler üzerine Taşkaya avukatı hedef gösterdiği paylaşımını sildi. Ancak avukat Tosun yoğun ölüm tehditleri almaya başladı.

‘Jiyan Tosun'un can güvenliği yok’

Avukat Jiyan Tosun'a yakın kaynaklar halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Dün akşam Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesi üzerine Küçükçekmece Savcılığı’na gittik. Ancak savcı konu bu kadar önemli olmasına rağmen gelip ifade almadı. Emniyet’e talimat yazmasını istedik. Bunun üzerine ifade vermek için emniyete gittik. Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşana kadar tutulduk. Jiyan Tosun'un kişisel bilgileri Telegram gruplarında paylaşılıyor. Telefonları susmadı. Yoğun tehditler alıyor. 15 yaşındaki çocuklar dahi arıyor. Küfür, hakaret ediyor. Numarası oyun gruplarında dahi paylaşılmış. Can güvenliği tehlikede” diye konuştu.

'Telegram'dan aldım'

Avukat Tosun’u hedef gösteren Adem Taşkaya’ya telefonla ulaştık. Taşkaya, “Avukatın bilgilerinin Telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim” dedi.

“Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?” diye sorduğumuz Taşkaya, “Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise söz konusu paylaşımın hukuku bir sorun doğurduğunu ancak parti olarak paylaşımı yapan Adem Taşkaya'ya ilişkin herhangi bir adım atmayı düşünmediklerini söyledi.

Etiketler :