BTK Başkanı kısıtladığı Twitter'dan mesaj yayınladı VPN'le mi bağlandılar?

BTK Başkanı kısıtladığı Twitter'dan mesaj yayınladı VPN'le mi bağlandılar?
BTK İstiklal Caddesi'ndeki 6 kişinin yaşamını kaybettiği terörist saldırının ardından bant daraltarak Twitter'a girişi kısıtladı. Ancak BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da başsağlığı mesajını Twitter üzerinden yaptı. Sosyal medya kullanıcıları Twitter kısıtlandığı halde Twitter'ı kullanan BTK Başkanı'na hangi VPN'i kullandığını sorarak ti'ye aldı.

BTK Twitter'a girişi kısıtladı ama BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da başsağlığı mesajını Twitter'dan yazınca sosyal medya kullanıcıları bu detayı affetmedi.

Türkiye Twitter'a girmek için VPN'e zorunlu kılındı

Akşam saatlerinde İstanbul'un en işlek yeri İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı henüz yeni olmuşken vatandaşlar birden bire Twitter Facebook Whatsapp gibi uygulamaları kullanamamaya ve haberleşememeye başlardı. Nedeni BTK'nın sosyal medyayı bant daraltma yolu ile kısması çıktı. VPN olmadan kimse Twitter'a giremezken BTK Başkanı Karagözoğlu'nun da mesajını Twitter üzerinden paylaşması sonucu kullanıcılar BTK Başkanı'nın da VPN kullanmak zorunda kaldığı yargısına ulaştı.

BTK Başkanı sosyal medyanın diline düştü: Hangi VPN'i kullanıyorsunuz?

Saldırı sonrası sosyal medya platformlarına erişim yasağı getirilmişken BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun nasıl kullanabildiği ise soru işareti bıraktı. Bir kullanıcı "Ömer Bey hangi VPN'i kullanıyorsunuz, favori VPN uygulaması tercihinizi de kamuoyuyla paylaşır mısınız?" ifadelerini kullanarak BTK Başkanı'nın düştüğü durumu ti'ye aldı.

omerabdullah.webp

Bir başka kullanıcıdan ise "Buraya kısıtlama getirip buradan taziye yayınlıyorsunuz. Hangi VPN tavsiye edersiniz?" sorusu ile BTK Başkanı'nın karşısına çıktı.