Nesin Vakfı 'Rabıta'dan tedirgin: 'Savaş açtık' diyorlar

Nesin Vakfı 'Rabıta'dan tedirgin: 'Savaş açtık' diyorlar
İsmailağa Cemaati'ne yakın Rabıta Vakfı, Çatalca'daki Nesin Vakfı'na komşu olan araziye kaçak inşaat yaptı. İBB, inşaatı mühürledi. Yıkıma başlanacakken, mahkeme yürütmeyi durdurdu. Nesin Vakfı Yöneticisi Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı mensuplarının bölgede "Biz Nesin Vakfı'na karşı savaşıyoruz, bize destek olun" dediğini aktararak "Bu dine de, imana da, insanlığa da sığmaz" diyerek tepki gösterdi

Rabıta Vakfı'nın Çatalca'da bağış yoluyla aldığı arsaya yaptırdığı kaçak inşaat daha önce İBB ekipleri tarafından mühürlenmiş ve yıkım kararı alınmıştı. Bu karardan sonra açıklamalarda bulunan Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçin, bitişikteki komşuları Nesin Vakfı'na dair açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamalar tartışma konusu olmuştu. Açıklamalar üzerine halktv.com.tr'den Arda Ormancı'nın sorularını yanıtlayan Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu ise Rabıta Vakfı'nın tutumu için, 'Kesinlikle iyi niyet yok' demişti.

Mahkeme, yıkımı durdurdu 

Bu gelişmelerin ardından İBB ekiplerince, kaçak inşaatın, yıkım işlemine başlanacağı sırada mahkeme kararı ile yıkım durdurulmuştu. İBB ekiplerinin Bölge İdare Mahkemesi tarafından alınan karar neticesinde yıkımı gerçekleştirememesi sonucu halktv.com.tr hem Rabıta Vakfı'na hem de Nesin Vakfı'na ulaştı.

Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçin tüm ısrarlarımıza rağmen bize geri dönüş sağlamadı. Vakıfta 'sorumlu' olduğunu belirten ancak ismini vermek istemeyen şahıs, Nesin Vakfı'nı kastederek "Başkanımız, 'Biz kendileriyle görüşeceğiz' dediler" yanıtını verdi. Nesin Vakfı ile komşu olduklarını belirten sorumlu, "Görüş ayrılıkları olabilir. Onlar da orada kalıcı, biz de orada kalıcıyız. Ne gerek var ki kavgaya, dövüşe?" dedi.  

'Haberim yok' 

Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, daha önce bölgedeki aşırı gürültü ve taşkınlıklardan duydukları rahatsızlıkları konuşmak için gittiklerini, ilk başta kendilerinden özür dilendiğini ancak daha sonra tavır değişikliğiyle karşılaştıklarını anlatmıştı. Rabıta Vakfı'ndan sorularımızı yanıtlayan kişi, bu iddialara ise  "Haberim yok" yanıtını verdi. Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçin'in durumla ilgili Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu ile konuşmak istediğini de belirten şahıs, "Ancak en son ne yaptılar, bilmiyorum" dedi.

Söz konusu arazide megafonlarla, yüksek sesle bir takım taşkınlığa varan aktiviteler yapıldığı ve çevreye rahatsızlık verildiği iddialarına da "Yok öyle bir şey ya" şeklinde yanıtlayan Rabıta Vakfı 'sorumlu'su daha sonra ise "Gürültü, megafon falan filan olabilir ama öyle bir şey de olmadı orada, hani bir organize olmadı" şeklinde konuştu.

Rabıta Vakfı Başkanı'nın açıklamaları

Murat Perçin'in, "Orada kızlı erkekli karma karışık manzaralar var. Bizim elimizde resimleri var. İş başka noktalara gitmesin. İki tane ağaçtan dolayı memleket yandı. Ufacık bir yerden dolayı da piyasa karışmasın yani" sözlerini sorduğumuzda ise yazılanların 'uydurma' olduğunu söyledi. 

Ellerinde fotoğraflar olduğunu söyleyen Murat Perçin'in ifadelerinin de 'uydurma' olduğunu belirten 'sorumlu', "Yok, biz onların fotoğrafını çekmişiz. Neyini çekeceğiz ki? Bugün Nesin Vakfı'nın ne yaptığını dünya biliyor. Aziz Nesin'in görüşü, doğrultusu bellidir. Bizimki de bellidir. Adam, ne yaparsa yapar. Kaldı ki arada tel var, üzerinde örtüler var" ifadelerini kullandı.

Nesin Vakfı'ndan Süleyman Cihangiroğlu ise bu konuyla ilgili, "Beyan bize ait değil ki, onların kendi sözleri" diyerek böyle bir sözün söylenmemesi ancak yazılması durumunda hukuki yollardan  tekzip yayınlatılabileceğini ifade etti.

'Çifte standart olduğu çok açık'

Bölge İdare Mahkemesi'nin kaçak inşaatın yıkımını son saniyede durdurması hakkında Rabıta Vakfı'ndan bir yorum gelmezken, Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, "Böyle apar topar hızlıca alınmış bir mahkeme kararıyla, yaklaşık olarak, duyduklarımdan biliyorum ki, 1-2 saat içerisinde alınmış bir karar. Nasıl bu kadar hızlı aldılar, onu da anlamış değilim. Ama, sorun yok. Hukuki süreç sürecekse hukuki süreç sürsün. Bizim kimseye bir düşmanlığımız yok. Fakat yani böyle yanı başımızda yangından mal kaçırır gibi bir kaçak inşaatın yapılmasına da göz yummak istemiyoruz" yorumunda bulundu. 

Mahkeme kararına gerek kalmadan bir yıkımın gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Cihangiroğlu, söz konusu kaçak inşaat için, "Daha ilk kat betonu dökülmeden, iskele halindeyken mühür vuruldu. Buna rağmen, bu süreç devam etti ve gördüğünüz fotoğraftaki yapı oluştu. Tamamen göz yumuldu. Tam yıkım aşamasına gelince de mahkeme kararı çıktı. Bir çifte standart olduğu çok açık" ifadelerini  kullandı.

'İletişime geçmedi' 

Cihangiroğlu, Murat Perçin'in, henüz bu süreçte kendileriyle görüşmeye gelmediklerini ve iletişime geçmediklerini belirtti.

'Nesin Vakfı'na karşı savaşıyoruz'

Süleyman Cihangiroğlu ayrıca, Çatalca halkı tarafından kendilerine Rabıta Vakfı mensuplarının davranışlarından duydukları rahatsızlığın da dile getirildiğinden bahsetti.

Cihangiroğlu, Rabıta Vakfı mensuplarının "Biz, orada Nesin Vakfı'na karşı duruyoruz. Nesin Vakfı'na karşı savaşıyoruz, bize destek olun' söylemlerde bulunduğunu da söyledi. Bu söylemlerin Nesin Vakfı'na düşmanlık yaratma çabasından kaynaklandığını belirten Cihangiroğlu, "Bu dine de sığmaz, imana da sığmaz, yasaya da sığmaz, insanlığa da sığmaz" dedi.