MHP Davası avukatı Mehmet Saral: Süleyman Soylu'nun elini MHP'den çekmesi lazım

MHP davası avukatı Mehmet Saral Can Coşkun ile Haber Masası'na konuk oldu. Saral, Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine düzenlenen saldırıya ilişkin, "Süleyman Soylu'nun elini MHP'den çekmesi lazım" dedi.

Can Coşkun'un Halk TV'de sunduğu Haber Masası programında Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine düzenlenen saldırı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Mansur Yavaş'a yönelik, "Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" sözleri konuşuldu. Programa 1980'lerde görülen MHP ve Ülkücü Yapılanma Davası sanıklarının avukatlarından Avukat Mehmet Saral konuk oldu.

Saral, Alparslan Türkeş'i anma programında çıkan kavgaya ilişkin, "Yenimahalle Belediyesi'ne ait bir salonda Türkeş'i yad etmek için bir konferans düzenliyor. Fakat Ankara MHP İl Başkanı yanında 40-50 kişiyle konferansı basıp oradaki ülkücülere saldırıyor" dedi.

Saral ayrıca konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu organizasyonu yapan MHP Ankara İl Başkanı, yaklaşık 3-5 yıldır ülkücü muhaliflere saldırıları organize ediyor. Bizzat emredicisi. Bazen kendisi gidiyor, bazen insanları gönderiyor. Ülkücülerin arasına kan girsin istiyorlar. Bunu kimin adına, niye yapıyorlar bilmiyoruz. Bildiklerimiz şunlar; Ankara MHP İl Başkanı, içeride çokça Süleyman Soylu'dan bahsetmekte. Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemekte. Süleyman Soylu'nun Devlet Bahçeli'den sonra MHP Genel Başkanı olmasını istemekte. Bunun için de mıntıka temizliği yapıyor. Yapan da bizzat il başkanı"

'Bahçeli, il başkanının esiridir'

Mehmet Saral, Bahçeli'nin bu hareketleri savunmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Genel bir kanaat var, 'Bahçeli'nin emir ve direktifiyle olmuştur' diye. Ben tersini düşünüyorum" şeklinde konuştu ve, "Artık Bahçeli, MHP İl Başkanının esiridir" dedi.

Bahçeli'nin bu saatten sonra ya il başkanını görevden alması gerektiğini ya da bu tarz saldırıları kabullenmek zorunda kalacağını belirten Saral, "Bahçeli, çok kötü bir yola girdi" ifadelerini kullandı.

'Soylu elini MHP'den çekmesi lazım'

"Eğer bunlar Süleyman Soylu adına yapılıyorsa, bu da başka bir şey... Süleyman Soylu'nun elini MHP'den çekmesi lazım" diyen Mehmet Saral, İçişleri Bakanı Soylu'nun Sedat Peker'in ifşaatları sonrasında çok zor duruma düştüğünü söyledi.

Sedat Peker'den 5 gündür haber alınamadığını hatırlatan Saral, Soylu'nun ve 'partideki uzantılarının' kendisine pozisyon aldığını belirtti.

'Bahçeli yanlış yolda'

Bahçeli'nin yanlış bir yola gittiğini tekrarlayan Saral şöyle konuştu:

"Bu yolun sonunda ülkücüler arasında kan çıkar. Yani, bunu mu arzu etmekte? MHP oy kaybetmekte. Bir parti ancak böyle siyasi intihar eder. Bütün itibarlı ülkücülere bir şekilde saldırı düzenlendi. Alparslan Türkeş dediğiniz MHP'nin kurucusu, MHP'nin temel taşı. Devlet Bahçeli gibi bir hayat yaşamamış. Devlet Bahçeli gibi hikayesi olmayan bir lider değil Alparslan Türkeş, hikayesi olan bir liderdir"

Saral, Bahçeli'nin Türkeş ismini MHP'den silmek istediğini anladığını söyleyerek, "Bunun için de kendisine en büyük yardımı Ankara MHP İl Başkanı yapmakta ve oy kaybetmekte" ifadelerini kullandı.

Çıkan kavgada ülkücüler için önemli isimlere saldırı düzenlendiğini söyleyen Saral, "Dışarıdan bir ajan soksan MHP'ye 'Şu MHP ile ülkücülerin arasını açın' desen ancak bu yapılabilirdi" dedi.

'Ne diye Mansur Yavaş ile uğraşırsın'

Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik sözlerine ilişkin de konuşan Mehmet Saral, Yavaş'ın eski bir ülkücü ve MHP'li olduğunu hatırlatarak, "Ülkücü kimliğini hiç inkar etmemiş, Ankara'ya da belediye başkanı olmuş. Siz ne diye Mansur Yavaş ile uğraşırsınız? Siyaset de yapmamakta, belediyecilikle uğraşmakta. Mansur Yavaş'a saldıracağınıza o sizin emrinizi dinlemeyen il başkanınızla, sizi oy kaybına uğratan, onunla uğraşsanıza" sözlerini kullandı.