Bahçeli: Mansur Yavaş bundan sonra dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var!

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olarak "Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düzenlenen grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da düzenlenen ve Ülkü Ocakları üyeleri tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıyla gündeme gelen Alparslan Türkeş'i anma toplantısına ilişkin soruya "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından, Alparslan Türkeş’in 104’üncü doğum günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile etkinliğe katılanlar arasında arbede çıktı.

Çok sayıda kişinin yaralandığı kavga sonrası açıklama yapan TamgaTürk kurucusu Bahadırhan Dinçaslan, ''Bir alay o... ç... terörist, Alparslan Türkeş’in doğum günü anmasını hedef alıp saldırdılar. Yaşlı insanları dövüp kadınları taciz ettiler. Kan döken bu terörist g... kim yargılayacak? Polis neredeydi? Yargı nerede?" dedi

''Polis işbirliği ile saldırı''

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser ise, saldırı anına ilişkin görüntüleri, "Ve polis işbirliği ile saldırı başladı" sözleriyle paylaştı.

mhp-yahnici.jpg

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici: Polisle geldiler polisle gittiler

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından yapılan baskını anlatan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, "Bu güruh salona polisle girip polisle çıktı. Türkiye'de bu arkadaşlara dur demenin zamanı çoktan geldi geçiyor" dedi.

Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından, Alparslan Türkeş’in 104’üncü doğum günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile etkinliğe katılanlar arasında arbede çıktı.

Çıkan kavga sırasında bayrakların asılı olduğu direklerin kavgada kullanılarak insanların üstüne savrulması dikkat çekmişti.

Etkinlikte konuşma yapacak olan Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına bağlanarak ayrıntıları anlattı.

Baskının henüz hiçbir konuşmacı konuşmasını yapmadan önce gerçekleştiğini belirten Yahnici şunları dile getirdi;

"Hoca efendi dua ettikten sonra henüz eller havadayken bu güruh içeri girdi. Polis aldı bunları götürdü. Selamete götürdü. Yani karakola götürmedi. Polise diyoruz 'müdahale edin' diye. Şahsi dilekçe verin diyor. Rapor alın şikayetçi olun diyor. Ya rapor alın şikayetçi olun ne demek. Yani oraya gelenler herhangi bir insanın ölümüne sebep olsalardı, bir yaralama olsaydı, 70 yaşında insanlarız bir bir arkadaşımız kalp krizinden gitseydi hesabını kim soracaktı Allah aşkına. Türkiye'de bu arkadaşlara dur demenin zamanı çoktan geldi geçiyor. Polisle geldiler polisle gittiler."

seval-turkes.jpg

Seval Türkeş: Bahçeli evimize savaş açtı

Barış Pehlivan, geçtiğimiz gün Alparslan Türkeş için yapılan anmaya gerçekleşen saldırıyı Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'e sordu.

Yaşanan saldırı sonrası MHP ile Türkeş ailesi arasındaki gerilim tekrar gündeme geldi. Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, yaşanan olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek "Bahçeli’nin Türk düşmanı olduğunu bilirdik. Tam fatiha okunurken etkinlik basmaya adam yolladığına göre aynı zamanda İslam düşmanıymış." dedi.

MHP'nin direkt sorumluluğunu görüyorum

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, yaşanan gelişmelerin ardından Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i aradı.

Seval Türkeş, saldırı ile ilgili Pehlivan'a şunları söyledi:

“Bu saldırı iç çatışma çıkarmayı amaçlayan bir provokasyon gibi. MHP’nin direkt sorumluluğunu görüyorum. Eğer sorumluluğu yoksa, Sayın Bahçeli’nin Ankara İl Başkanı’nı görevden alması gerekiyordu. Türkeş, bugün yattığı yerden kalksa bu saldırganlar kaçacak delik arar. Böyle bir tablo hem utanç verici, hem de çok üzücü.”

Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de çağrı yaparak şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli, Türkeş’in ölümünden itibaren şahsıma ve evimize savaş açtı. Benim kendisine bir saygısızlığım olmadı ama o beni sürekli engelledi. Yıllardır bu baskının altındayız. MHP radikal bir değişime gitmediği sürece memleket huzur bulamaz”