Korgan'da bir skandal daha: AKP'li başkanının gelinine adrese teslim iş

Korgan'da bir skandal daha: AKP'li başkanının gelinine adrese teslim iş
AKP Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak'ın oğlu Mustafa Karabayrak, Merve Karabayrak ile evlendi. Nikahlarını kıyan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, çift evlendikten hemen sonra tek kişilik iş ilanı açarak Merve Karabayrak'ı belediyenin şirketinde işe aldı.

Mustafa - Merve Karabayrak çifti 2021 yazında evlendi. Damadın babası, Ordu Korgan AKP ilçe Başkanı Eyüp Karabayrak'tı. Nikahlarını bizzat Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz kıydı.

Düğünden yaklaşık 1,5 ay sonra Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'ın imzasıyla, Korgan Belediyesi İnşaat Petrol Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için, bir kişilik iş ilanı açıldı. 23 Ağustos 2021 tarihinde başlayan başvurular, 25 Ağustos 2021'de son buldu.

Çalışma saatleri, şekli ve adresi işveren tarafından belirlenecek olan pozisyon için müracaat koşulları arasında da, "İşaret Dili Eğitim Sertifikası" ve "Bilgisayar Kullanım Sertifikası" sahipleri olmak da vardı.

İşe alınan tek kişi AKP Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak'ın gelini, Merve Karabayrak oldu.

Gri pasaport skandalıyla gündeme gelmişti

Gri pasaport skandalıyla adını duyuran Korgan son olarak 29 Ekim'i çoşkulu şekilde kutlayan Atatürkçü Kaymakam Miraç Akbulut'un görevden alımasıyla gündeme gelmişti. Kaymakam Miraç Akbulut, "görevinin sorumluluğu ile bağdaşmayacak tutumu" gerekçesiyle açığa alınmıştı.