Kaymakam Miraç

“Memur Teoman” dürüst kamu görevlilerinin sembolü oldu.

Reza Zarrab’ın bütün çabalarına karşın rüşvet almadı, işini hakkıyla yaptı, kaçakçılığa göz yummadı. Görev yeri değiştirildi.

Yeni görev yerlerinde de aynı dürüstlükle işini yaptı.

İktidar yancılığı yapmayan, iktidar partisinin değil devletin memuru olduğunu unutmayan, üç beş yerden maaş almayan dürüst kamu görevlilerinin umudu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dürüst memurlara O’nun üzerinden mesaj verdi:

“Memur Teoman, seni de unutmadık kardeşim, hakkını alacaksın.”

Şimdi “Memur Teoman” gibi bir de “Kaymakam Miraç” var.

Ordu’nun Korgan ilçesinin görevden alınmış iki aylık kaymakamı Miraç Akbulut.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşku içinde cumhuriyetimize ve kurucu Atatürk’e layık şekilde kutlayan Kaymakam Miraç.

Kaymakam Miraç Akbulut, 29 Ekim töreninde halka şöyle seslendi:

“En değerli miras olarak bilimi ve aklı alıp yurdun daha da gelişmesi için bütün cihana hitap edecek bir şekilde durmadan çalışmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar cumhuriyeti olamaz. En değerli, en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır’ nazarıyla yaklaşıp, her alanda göstermiş olduğumuz inkılâpları geliştirerek medeni, çağdaş ve gelişmiş bir millet olmanın gayreti içerisinde bulunmaya devam edeceğiz.”

Kaymakam Miraç bu konuşmayı yaptıktan sonra apar topar görevinden alındı.

Görevden alınmasının gerekçesi şöyle açıklandı:

“Göreviyle bağdaşmayan hal ve hareketleri.”

Oysa, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Bakanlığın Ağustos ayındaki kararnamesi ile ilçeye atanan Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptığı için hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldığını iddia etti.

Miraç Akbulut bu konuşmasından sonra Korgan’ın AK Partili ilçe ve belediye yöneticileri tarafından İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilmişti. Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı’nın protokolde kendine yer bulamamış olması da Kaymakam’ın kusur hanesine yazılmıştı.

Milletvekili Adıgüzel, Gazeteduvar’a yaptığı açıklamada törenlerde hiç bir aksaklık olmadığını Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü bir kişi olduğunu söyleyerek, “Kaymakam Bey konuşmasında sıklıkla Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti vurgusu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı” dedi.

Adıgüzel’e yanıt Ordu Valiliği’nden geldi:

"Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak, olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaymakam Miraç’ın, yaptığı konuşma nedeniyle görevden alındığını iddia eden sadece CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel değildi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da aynı görüşteydi.

Enginyurt da şöyle diyordu:

“Akbulut, Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şanına ve şerefine uygun tören gerçekleştirdi. Tören, AK Partilileri rahatsız etti. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile benim de törene katılmam, Ordu Valisi’ni rahatsız etti.”

Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut, Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’ü anmasaydı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi geçiştirseydi görevden alınmak bir tarafa iktidar tarafından takdir edilirdi.

Türkiye ne hallere geldi?

Devlet memurunun rüşvet almaması, partizanlık yapmaması, bir kaymakamın Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’ü anması haber değeri taşıyor.

Çünkü Memur Teoman’ın rüşvet almamasıyla, Kaymakam Miraç'ın Atatürk’ü anması bugünün Türkiye’sinde hayatın normal akışına aykırı sayılıyor.

Çok yazık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fikret Bila Arşivi