Korgan krizinde yeni perde: Vali kaymakama bayrak vermemiş

Korgan krizinde yeni perde: Vali kaymakama bayrak vermemiş
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın gündeme getirdiği Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut'a sorulan "CHP ilçe başkanından Türk bayrağı aldınız mı?" sorusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın köşesine taşıyarak gündeme getirdiği Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları nedeniyle açığa alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden Gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaşımını yanıtlayarak açıklama yapan Adıgüzel, Ordu Valisi Tuncay Sonel'den Korgan'daki törenler için kendisinin istediğini ancak Vali Sonel'in olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Adıgüzel şöyle dedi:

"Korgan'daki törenler için Türk bayrağını Ordu valisinden ben istedim. Ancak olumsuz cevap verildi sevgili İsmail Saymaz. Bunun üzerine CHP İlçe örgütümüzdeki bayrak ve Atatürk resmi kaymakama verilmiş"

Adıgüzel açıklamalarına devam ederek, "Bir diğer CHP İlçe örgütümüz merkez Altınordu'nun büyük Türk Bayrağı'nı da Ordu'nun hemen kıyısında deniz kenarından yükselen 900 metre rakımlı Yoroz Dağı'nın çifte zirveleri arasına astık, yine o 29 Ekim'de. Halen de orada dalgalanıyor o bayrak rahatsız olanlara inat.." cümlelerini kurdu.

'Biz milliyetçiliği Ordu'nun dağlarına yazmışız'

Ordu Milletvekili Adıgüzel cümlelerine, "Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına, miting meydanlarına değil, Çanakkale'den İnönü'ye, Sakarya'dan Dumlupınar'a, İzmir'e, Kıbrıs'ın topraklarına, Ege'nin deniz yataklarına, Ordu'nun dağlarına yazmışız" sözleriyle son verdi.

Söz konusu Bayrak ile ilgili İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Dördüncü soru içler acısı.

"CHP ilçe başkanından Türk bayrağı aldınız mı?"

Evet, almıştı.

Almış ve asmıştı.

19 sayfalık savunma

Valilik kaynaklarından öğrendiğim kadarıyla Kaymakam Miraç, 19 sayfalık savunma verdi.

Dedi ki:

"Cumhuriyet bayramını en yüksek coşkuyla ve katılımla kutlamak, Atatürk ilke ve inkılaplarını, Cumhuriyetin niteliklerini gözeterek hareket edip etkinlikler düzenlemek ve vatandaşımızda coşku hissiyatını artırmayı görevim bilerek bu bilinçle hareket ettim."

Suç mudur?

Yahut kaymakamın suçu nedir?

Cumhuriyet Bayramı'nı en yüksek coşku ve katılımla kutlamak...

Atatürk'ün ilkeleri ve Cumhuriyet'in niteliklerini gözetip hareket etmek midir?"