Kılıçdaroğlu’nun çıkışının etkisi: Bazı bürokratlar Meclis’e kaçmak istiyor

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının etkisi: Bazı bürokratlar Meclis’e kaçmak istiyor
Kulis bilgisine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrının ardından bürokraside direnç gelişti. Öte yandan bazı bürokratların ise dokunulmazlık için AKP'den vekil olmak istedikleri belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara birden çok kez çağrıda bulunarak, kanunlara aykırı emirlere uymamaları yönünde ifadeler kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yinelediği çağrısında iktidara geldiklerinde mahkeme kararlarına uymayan bürokratları devlet görevinde tutmayacağını da söylemişti.

Diken'den Altan Sancar'ın kulis haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun bu çağrılarının ardından bürokraside talimatlara karşı direnç gelişti. Üst düzey bir bürokrat, “Gelen talimatlar süzgeçten geçirilmeye başlandı, ya uygulanmıyor ya da zamana bırakılıyor” diye konuştu.

Öte yandan kamuoyunda oluşan 'AKP'de erime yaşanıyor' algısının da bürokraside çekince yarattığı ifade edildi.

AKP'den vekil olmak istiyorlar

Türkiye’de erken seçim koşullarının oluştuğu görüşünün bürokrasiye hakim olduğu görüşünü dile getiren bürokrat, ismen bildiği bazı üst düzey bürokratların AKP’ye “Milletvekili sürecinde aday adayı olacağız, zamanı gelince bizi değerlendirin” haberi yolladığını iddia etti. Bu durumun 'dokunulmazlık kazanma' çabası olduğu değerlendirmesini yaptı. Kaynağa göre bu talebin temelinde ise ‘AKP’nin Meclis çoğunluğunu kaybedeceğine olan inanç’ yatıyor.

Dosyaları CHP ve İYİ Parti'ye göndermeye başladılar

Bürokratın iddiasına göre, son dönemde güvensizliğin artması nedeniyle bazı isimler birbirleri hakkında tuttukları dosyaları CHP ve İYİ Parti’ye göndermeye başladı. İktidarın son dönemde iletişim konusunda üstünlüğünü kaybettiği izlenimi edindiğini söyleyen kaynak, bürokrasinin Erdoğan’dan bir müdahale beklediğini belirtti.

Aynı kaynak bürokratların AKP’ye milletvekili olma talebini ilettiğine ilişkin iddiayı ise “Seçim döneminde bu tarz şeyler yaşanır ama ortada seçim yok. Bunun dokunulmazlıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum” diye değerlendirdi.