Erdoğan da bürokratlara seslenmiş: Altında ezileceksiniz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara seslendiği videoya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001 yılında bürokratlara seslendiği video ortaya çıktı. Erdoğan'ın “Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor...Buradan açıkça ilan ediyorum, bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler” ifadelerini kullandığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile memur ve bürokratlara yönelik çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin suç olduğunu iddia etmişti.

Erdoğan da bürokratlara seslenmiş

Erdoğan'ın 2001 yılında benzer bir çağrıyı yaptığı ortaya çıkan video ile görüldü.

2001 yılında AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın “Devletin imkanları, belli bir siyasi parti veyahut da siyasi maksatlı operasyonlar için kullanılıyor. Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor. Bütün bunlardan sorumlu olan hükümet üyeleri, kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza, olaylara el koyacaklarını söylemelerine rağmen, gözaltında bulunan vatandaşlarımıza kötü muamele günlerce sürmüştür. Buradan açıkça ilan ediyorum, bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler” ifadelerini kullandığı görüldü.

'Siz toptan inkar ediyorsunuz'

Halk TV'de Gökmen Karadağ ile Açıkça programında konuya dair değerlendirme yapan hukukçu Salim Şen, "Sanırsınız Kılıçdaroğlu konuşuyor, sanırsınız ben konuşuyorum. O kadar güzel bir itiraf ki bu. Benim dikkatimi orada bir detay çekti. 'Hiç olmazsa o zaman olaylara el koyacaklarını söylüyorlar' diyor. Siz onu bile söylemiyorsunuz, toptan inkar ediyorsunuz. Hala Kavala ve Demirtaş rehin tutuluyor. Bunları 'bırakamayız' diyen sizlersiniz. Gerçekten Kılıçdaroğlu kimseyi tehdit etmiyor. Orada bir ihtar vardır tehdit değil." dedi.

'Arkanızdayız hala'

Gazeteci Barış Pehlivan ise, Erdoğan'ın 'Merak etmeyin biz gitmeyeceğiz siz bizim dediğimizi yapın, biz size sahip çıkacağız. Arkanızdayız hala.' demek istediğini ifade etti.

Pehlivan, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının bürokraside bir cesaret oluşturacağını onlar da öngörüyor bana kalırsa. Bunun önüne geçmek istiyorlar" dedi.