Kayyumun kadro verdiği TÜGVA yöneticisi belediyede üç koltukta oturuyor

Kayyumun kadro verdiği TÜGVA yöneticisi belediyede üç koltukta oturuyor
Van'ın en büyük ilçesi olan İpekyolu'nda belediyede dönemin kayyumu tarafından kadrolaşan onlarca personel bulunuyor. Bunlardan biri de TÜGVA Edremit ilçe temsilcisi olan Doğan Nurses. Belediyede iki müdürlük koltuğunda oturan Nurses aynı zamanda başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) devlette yapılanmasına dair belgelerin yayınlanmasıyla birlikte vakıftaki bazı kişilerin, ‘referanslar’ aracılığıyla belirli mevkilere geldiği ortaya çıkmıştı.

Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’nda da TÜGVA ilçe yöneticisinin, belediyede ikisi müdürlük toplam üç koltukta oturduğu ortaya çıktı.

Belediyenin internet sitesinde de görünen detaylarda Doğan Nurses, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevindeyken aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

adsiz-tasarim-2021-11-23t134047-708.jpg

Doğan Nurses’in Twitter profilinde yer alan bilgiye göre ise kendisi TÜGVA’nın Edremit ilçe temsilcisi.

Doğan Nurses, 2018’e kadar Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlüğü görevini sürdürürken, Edremit Belediyesi’ne 9 Kasım 2019 tarihinde kayyum olarak atanan Sinan Aslan tarafından belediyeye alındı ve kadro verildi.

screenshot-4.jpg

halktv.com.tr’ye konuşan yerel kaynaklar, Nurses’in TÜGVA’nın verdiği imtiyazları kullandığını aktarırken belediyede çalışan diğer kişilere mobbing uyguladığını belirtti.

Kayyum savaşları

Ağustos 2021'de Kayseri'nin Develi ilçesine kaymakam olarak tayin edilen kayyum belediye başkanı Sinan Aslan'ın İpekyolu Belediyesi içerisindeki kadrolaşması, göreve yeni başlayan İhsan Emre'yi rahatsız etmiş olacak ki bir süredir yapılan operasyonlar neticesinde, liyakatsiz şekilde kadrolaşan personeller, belediyeden uzaklaştırılıyor.

Bugün yapılan operasyonla iki müdür daha görevden alındı.