TÜGVA'lılar Selman Öğüt'ten şikayetçi: Vakıfla sorunlarım var, arkamda durun

TÜGVA'lılar Selman Öğüt'ten şikayetçi: Vakıfla sorunlarım var, arkamda durun
Türkiye Gençlik Vakfı'nın devlet içerisinde referanslar aracılığıyla kadrolaştığına dair belgeleri, eski bir TÜGVA'lı yetkili, Metin Cihan'a ulaştırmaya devam ediyor. Yeni ortaya çıkan belgelerde ise şu an TÜGVA'da danışmanlık yapan Selman Öğüt'ten şikayetçi olan vakıf çalışanları, Öğüt'ün kendilerine, "Vakıfla aramda sorunlar var, arkamda durun" dediğini aktarıyor.

TÜGVA'da 'danışman' olarak çalışan ve adı Pelikancılarla anılan Selman Öğüt'ün, vakıfta beraber çalıştığı öğrencilere, psikolojik baskı uyguladığı ve bu süreçte öğrencilerden destek beklediği ortaya çıktı.

Selman Öğüt'le çalışan 14 kişiden oluşan öğrenci grubunun TÜGVA yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ses kaydı, TÜGVA belgelerinin içinde.

Toplantıda söz alan bir öğrenci, Selman Öğüt'ün, kendilerine baskı uyguladığını belirtirken "Saklamanın da bir anlamı yok. Selman abi ilk geldiği haftalarda 'Vakıfla aramda sorun var. Sizler benim arkamda durun' dedi" diyor.

TÜGVA'nın yöneticileriyle yapılan toplantıda, öğrencilerin Öğüt'le iletişim problemi yaşadığı anlaşılırken öğrenciler durumu, "Selman abi bizlerle kurumsal bir şekilde muhatap olmuyorsa, sizlerin aldığı kararlar da bize düzgün aktarılmıyor. Haftanın 3-4 günü beraberiz, problem yaşamamaya çalıştım, sorunlarımı dile getirdiğim zaman çözülmedi. Kurum adına Selman abi duruyor" diye konuşuyor.

Selman Öğüt'ün yarattığı ortam güvensizlik verdiğini söyleyen öğrenciler ayrıca "Hatta Selam abinin aramızda birini casus koymuş olabileceğini düşünüyoruz. Temel bir soru sormak istiyorum. Buradaki herkes bir amaç uğruna çalışıyor. Selman abi de bir araç. Bu davayı yürütmek istiyoruz. Acaba, ben 'Selman Öğüt'ün haneliğinde yürüyen bir iktidarın adamımı olacağım, yoksa gerçekten millete hizmet edecek kalifiyeli bir adam mı olacağız?' diye düşünmeye başladım" diyerek Öğüt'ün güvensizlik yarattığına dikkat çekiyor.

Konuşan öğrencilerden biri ise Selman Öğüt'le iletişim kurarken cümlelerini seçtiğini belirtiyor. "Korkuyoruz" diyen öğrenciler, "Vakfın burs programından hiçbir gerekçe olmadan çıkarıldığını söyleyen bir öğrenci, "Ben programdan çıkarılacak hiçbir şey yapmadım. Bir kere geç geldim, onda da Selam hocayla kapıda karşılaştık. Sonra bana 'Atılacaktın, ben elimden geleni yaptım' denildi" diyerek yaşanılan iletişim sorunlarından bahsediyor.

Toplantıda, genel olarak iletişim kopukluğunun sorunlar yarattığı anlatılırken yönetim, öğrencilerden Öğüt hakkında yazılı şikayet istiyor.

TÜGVA il yöneticileri, kendilerine yer tahsisinde ve kira ödemesinde yardımcı olmayan devlet görevlileri hakkında da rapor hazırlamış, genel merkezin 'gereğini yapmasını' istemişti.