İstanbul Taksiciler Odası'nda neler oluyor? 'Reisin selamı var ÖTV muafiyeti geliyor' dedi, bir yıl geçti

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası hakkındaki iddiaları gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu kez mevcut başkan Eyüp Aksu'nun "Reisimizin selamı var ÖTV muafiyeti geliyor" dediği iddia edildi. Eyüp Aksu esnafa bunu söylediyse kendi aracını neden değiştirdi? Bu soruyu Aksu'ya sorduk.

GÜL GÜNDÜZ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın yönetim kurulundan istifa eden isim Ahmet Harmandar bu kez mevcut başkan Eyüp Aksu'nun esnafa ''Reisimizin selamı var, ÖTV muafiyeti geliyor'' dediğini iddia etti.
Harmandar, bu ifade nedeniyle araçlarını değiştirmeyi öteleyen esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Harmandar, esnafın ÖTV muafiyeti beklediğini ancak Aksu'nun beklemediğini de iddia etti.
Aksu ise bu iddiaları yalanladı. Aksu, "Benim aracımı değiştirmem Ahmet Harmandar'ı neden ilgilendiriyor? 6 yıl dolduğu zaman, ÖTV muafiyeti gelse de gelmese de değiştirilmesi gerekiyor. Benim aracım 972 bin kilometredeydi. Motor sıkıntısı vardı. Ben aracımı değiştirmek zorunda kaldım. ÖTV muafiyeti geldiğinde bir daha değiştireceğim" dedi.

Aksu aracının değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak Harmandar bu sözlere de karşı çıktı. Harmandar, "Süresinin dolmasına 2 yıl kalmasına rağmen aracını yine de değiştirdi" dedi.

Harmandar, Aksu'nun esnaf kadar zarara uğramadığını söyleyerek bir hesaplama yaptı:

"Buna ÖTV muafiyeti uygulansa bile 220-230 bin lira. 3 ay önce aracını değiştirmiş olsaydı bugün daha karlıydı. Gerçekten bu içler acısı bir durum, çünkü 3 ay önce 140 bin lira civarında olan bir araç taksiye takabileceğimiz bir araç bugün itibariyle 340 bin lira civarlarına çıktı"

Eyüp Aksu taksicileri "Reisin selamı var ÖTV muafiyeti gelecek" dediği iddiası hakkında ise şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız bizi çağırdı, ziyaretine gittik. Vali bey de vardı. Konuyu arz ettim. ÖTV muafiyeti almamız lazım, arabalar çok pahalı, alamıyoruz dedim, durumu izah ettim. Cumhurbaşkanımız da talimat verdi. ÖTV muafiyetinin taksilere sağlanmasını istedik. Oradan aldığım sözle esnafımıza bu görüşmeyi aktardım. Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a gönderdi. Talimatı ilettim. Meclis'te, çalışıyoruz dedi. Bu görüşme yapılalı 1 yıl oldu."