İstanbul Taksiciler Odası'nda neler oluyor? Olmayan genel müdürlük koltuğuna atama

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'ndaki yönetimden istifa eden isimlerden biri Ahmet Harmandar, iddialarını sürdürüyor. Olmayan genel müdürlük makamına bir isim nasıl getirildi? Harmandar'ın iddialarını taraflara sorduk.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nda seçim maratonu başlıyor. Oda, Ocak ayında seçim startını veriyor. O adaylardan biri Zeynep Kılıç'tı. Yönetimden istifa eden Ahmet Harmandar 9 ve 11 ortaklı plakaların yönetimdeki isimlerin yakınlarına verildiğini söylerken, Kılıç'ın da adı geçmişti.

Kılıç o iddialara yanıt verdi. Halk TV Muhabiri Gül Gündüz'e konuştu.

"Ahmet Harmandar'ın bazı iddiaları doğru, bazıları değil. O dönemde Eyüp Aksu güvendiklerimiz üzerine hisse alacağız dedi. Bedel ödemedim. Ama daha sonradan hisseyi geri istediler. Bedelini ödedim ve plakayı aldım" dedi.

Kılıç'ın oda çalışanı olduğu ancak daha sonra mevcut başkan Eyüp Aksu'nun isteğiyle genel müdürlük makamına getirildiğini de iddia etti.

Olmayan bir makam, çünkü 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları yasasına göre odalarda genel müdürlük bulunmuyor. Personelden sorumlu olan kişi genel sekreterdi. Ancak Kılıç da personelden sorumlu olduğu söyleyerek genel müdür olduğunu doğruladı.

Aynı zamanda valilik toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla da online toplantıya katılmış. Mevcut başkan Eyüp Aksu Kılıç'ın genel müdürlük görevi yaptığını da doğruladı. Telefonla yanıt verdi:

"Ahmet Harmandar şimdi mi itiraz ediyor? 2018 yılının ilk aylarında genel müdür oldu Zeynep Kılıç. Kararda Ahmet beyin de imzası var. Kanunlara uygun şekilde müdür oldu. Kanunda genel müdürlük makamı yazmıyor olabilir. Ama 'genel müdürlük' makamı ihdas edilmemez de yazmıyor. Ahmet bey neden o zaman itiraz etmedi? Şimdi seçime 1 ay kaldı yeni dönemde ismini yazmayacağım diye konuşuyor. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Taraflı yayın yaptığı için Halk TV hakkında da suç duyurusunda bulunacağım."

Kanunda genel müdürlük yok ama kurulamaz diye yasaklayıcı bir düzenleme de yok. Buradan hareketle koltuğa Zeynep Kılıç getirilmiş. Kılıç şimdi Eyüp Aksu'ya karşı başkan adaylığını da açıkladı. Kılıç getirildiği görevle ilgili konuştu:

"Biz ömrü hayatımızda odalarda çalışmadık. Ben bu görev için ısrarcı olmadım. Başkan ve yönetim kurulu kararıyla göreve geldim. İmza yetkim yoktu. Personelden sorumluydum. Ekrem İmamoğlu ile onlıne toplantıya katıldım. İstanbul valisi Ali Yerlikaya ile toplantıya katıldım. Odada kapalı kapılar ardında çok karar alınıyor. Sorduğumuzda Eyüp Aksu azarlıyordu. Bir yalanını ortaya çıkardım diye hakkımda tutanak tuttu. İşe gelmedi dedi ve sonrasında işten çıkarıldım."