Altılı muhalefet yeniden bir araya geliyor: Özal'ın odasında iftar

Altılı muhalefet yeniden bir araya geliyor: Özal'ın odasında iftar
'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmaları yapan altı muhalefet partisinin liderleri ve kurmayları bugün Demokrat Parti Genel Merkezi'nde iftar yemeği yiyecek. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da konuyla ilgili "Özal’ın odasında zirve yemeği…" isimli bir yazı kaleme aldı.

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' için daha önce bir araya gelen ve 'Tarihi Bilkent Deklerasyonu'na imza atan 6 muhalefet partisinin lideri bugün bir araya geliyor.

Daha önce 6 partinin genel başkanı, 12 Şubat 2022'de, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya gelmişti. Yemekte, güçlendirilmiş parlamenter sistem için hazırlanan metne son şekli verilmiş ve yemeğin ardından ortak bildiri yayınlanmıştı.

Ahlatlıbel'den sonra ise liderler 'Tarihi Bilkent Deklarasyonu'na imza atmış ve 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in ortak mutabakat metnini imzalanmıştı.

Son olarak ise altı lider, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın parti genel merkezinde ev sahipliği yaptığı yemekte bir araya gelmişlerdi.

Altı muhalefet liderinin yeniden bir araya geleceği iftar yemeğinin ev sahipliğini ise bu kez, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal üstlendi. Uysal, bir süredir liderleri ziyarette bulunuyordu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bu konuyla ilgili, "Özal’ın odasında zirve yemeği…" isimli bir yazı kaleme aldı. Sarıkaya, kaleme aldığı yazısında Uysal'ın da Babacan gibi yemek davetini partide verme kararı aldığını aktardı.

Uysal'ın eskiden ANAP Genel Merkezi olan, DYP ile birleşme sonrası Demokrat Parti’nin merkezi haline dönüşen DP genel merkez binasının toplum hafızasında yeniden yer bulmasını istediğini aktaran Sarıkaya bu kapsamda Genel Başkanlık makamında bir yuvarlak masa hazırlandığını aktardı.

Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balgat’ta 1989 yılında açılışı yapılan binanın üçüncü katındaki bu bölümün önemli bir özelliği daha var…

O da ANAP’ın kurucu Genel Başkanı Turgut Özal’ın inşaatı ile bizzat ilgilendiği binanın üçüncü katındaki makam odasını, Cumhurbaşkanı seçilinceye kullanmış olması.

Yani liderler bugün ilk kez Özal tarafından kullanılan, sonrasında gelen Genel başkanlar Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Erkan Mumcu, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Hüsamettin Cindoruk tarafından da kullanılan odada yemek yiyecekler.

Bu odada 2012 yılından bu yana da Genel Başkan olarak Gültekin Uysal ikamet ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın yanı başında bulunan, Konya yoluna cepheli binanın üçüncü katında liderler iftar açarken, liderlerin kurmay kadrosu, basın mensupları ve korumalar için de ikinci katta daha büyük bir iftar düzeni kurulmuş.

Yemek il başkanından

Zirvenin yemeğinin geldiği yer de ­bir o denli ilginç.

İftar yemeğini lokanta sahibi olan DP’nin Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı üstlenmiş; iftar için özel aşçı ve gıda mühendisleri ile de ayrıca anlaşma imzalanmış.

Genel Başkan Uysal’ın Afyonkarahisarlı olması dolayısıyla tatlı olarak Afyon usulü kaymaklı ekmek kadayıfının ikram edilmesi planlanan zirvede ana yemek olarak da şehriyeli erişte çorbası, erişteli incik ve mevsim salata sunulmasına karar verilmiş.

Liderlerle birlikte gelen kurmay kadro ve basın için de yine benzer çorbanın yanında rosto köfte sunulması kararı alınmış"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.