Ali Nesin'den imar değişikliğine tepki: İkiyüzlülüğün, kötülüğün daniskası

Ali Nesin'den imar değişikliğine tepki: İkiyüzlülüğün, kötülüğün daniskası
Çatalca Belediyesi'nin, İsmailağa Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Rabıta Vakfı'nın yaptığı kaçak inşaatın yıkılmasını engellemek amacıyla imar planlarını değiştireceği öğrenildi. Söz konusu plan değişikliğiyle tarım alanının, dini tesis alanına dönüştürüleceği ileri sürüldü. halktv.com.tr, Nesin Vakfı eski Yöneticisi ve vakfın kurucusu Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin'e ulaştı.

Rabıta Vakfı'nın kaçak inşaatını 'kılıfına uydurabilmek' için AK Partili Çatalca Belediyesi tarafından imar plan değişikliği yapılacağı iddia edildi. İddiaya göre, tarım alanı, dini tesis alanına dönüştürülecek.

Konuyla ilgili halktv.com.tr muhabiri Arda Ormancı, Nesin Vakfı eski Yöneticisi ve vakfın kurucusu Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin'e ulaştı.

Liseye izin yok, 'kaçak inşaat'a bir haftada

Ali Nesin, altı buçuk yıldır, Şirince'de bir lise kurmak için tarım arazisini eğitim arazisine çevirmeye çalıştıklarını aktararak bu süreçte pek çok bürokratik zorlukla karşılaştıklarından bahsetti. Nesin, bu alanın eğitim arazisine dönüşmesi için kendilerine 2 milyon 100 bin TL'lik bir bedel çıkartıldığını anlatırken 'Öte yandan, işte gördüğünüz gibi bir anda tarım arazisini ibadete açabiliyorlar' dedi.

'Sempatiklerdi ama güç, insanı böyle kötüleştiriyor herhalde'

İnsanların ibadetleriyle bir problemleri olmadığını bu durumun hukuka aykırı olduğundan ve Rabıta Vakfı'nın kendilerine düşmanca davrandığından bahseden Nesin, 'Ben; bu cemaati egzotik bir cemaat, hatta sempatik bir gözle bakardım bunlara. Galiba da sempatik insanlardı bir zamanlar. Ama güç insanı böyle kötüleştiriyor herhalde. Çok şansız bir olay, kötü bir olay' dedi.

'Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok'

Kendilerinin sanat, felsefe ve matematik köylerini 'dağın başında' kurduklarını ifade eden Nesin, 'Nerede ibadet edeceklerse, gitsinler kimseyi rahatsız etmeden ibadetlerini etsinler. Hoparlörlerle Kur'an okuyorlar, ezan okuyorlar. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye ve düşmanca tavır takınmaya hakkı yok. Bu doğru değil' cümlelerini kurdu.

'İkiyüzlülüğün, kötülüğün daniskası'

Nesin, değişikliğin bu kadar hızlı bir şekilde belediye meclisine gelecek ve oylanacak olması iddiaları hakkında da konuşarak, 'Bir ikiyüzlülük var tabii ki. Biz burada eğitim için, lise açmak için o kadar yıldır uğraşırken, bunlara, bir hafta içinde bunun çıkması ikiyüzlülüğün daniskası, kötülüğün daniskası' sözlerini kullanarak tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Rabıta Vakfı kendilerine ait arazide 'tadilat' izni ile kaçak inşaata başladı ve iki katlı bir mescit inşa etti. Çatalca Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaçak inşaata müdahale etti. Mühür vuruldu, yıkım kararı çıkartıldı. Fakat, ekipler yıkım için Çatalca ile Gökçeali Köyü arasındaki araziye varmışken Bölge İdare Mahkemesi jet hızında bir karar alarak yıkımı durdurdu. Bunun yanı sıra, Rabıta Vakfı mensuplarının, çevrede, Nesin Vakfı ile ilgili düşmanlık yaratacak söylemlerde bulunduğu iddia edilmiş Gökçeali ve Çatalca sakinleri de bu iddiaları doğrulamıştı. Çevrede yaşayan halk durumdan rahatsız olduklarını da belirtmiş, Rabıta Vakfı mensuplarının bölgede bellerinde silahla gezdiklerini de eklemişlerdi.